Мапа порталу

Гордість Миколаєва: на День міста паралімпійцям вручили нагороди від міської ради

У суботу, 14 вересня, в рамках заходів до Дня міста Миколаєва мер Олександр Сєнкевич разом з усіма миколаївцями привітав наших уславлених спортсменів, які захищали честь міста та країни на Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024. 

Найтитулованіша спортсменка Українки, уродженка Миколаєва Ольга Харлан привітала всіх мешканців нашого міста з екрану. До багатьох титулів Ольги додався ще один - “Почесний громадянин міста Миколаєва”. Нагороду спортсменці передали, а вітання за неї отримала заслужена тренерка України з фехтування Лариса Павленко.

“Ольга показує своїм прикладом усім хлопчикам і дівчатам з Миколаєва, що якщо у тебе є ціль, то вона досяжна. Просто треба багато тренуватися та працювати. Дякуємо, Олю, що ми чуємо про Миколаїв на міжнародній арені”, - сказав міський голова.

Цього року на Паралімпійських іграх Миколаївщину представляли 9 пара атлетів. З 82 медалей, які виборола Україна, сім нагород, зокрема два золота, на рахунку наших спортсменів. Мер міста вручив спортсменам нагороди - відзнаки виконавчого комітету Миколаївської міської ради та сертифікати на отримання грошової винагороди. 

“Наші пара атлети є прикладом, що навіть в непростих життєвих обставинах можна досягати великих успіхів. Дякую вам за те, що прославляєте наше місто”, - привітав спортсменів Олександр Сєнкевич

Нагороди отримали дворазовий чемпіон з пара легкої атлетики Ігор Цвєтов та його тренер Віктор Деркач, триразова бронзова медалістка з пара плавання Анна Гонта та дворазовий бронзовий призер з плавання Сергій Паламарчук, бронзова медалістка з пара настільного тенісу Ірина Шинкарьова. А також учасники Паралімпіади Дмитро Василенко (пара плавання), Ангеліна Мальцева (пара плавання) та її наставник Андрій Козленко, Наталя Косміна (пара настільний теніс) та Геннадій Яновский - наставник Дмитра Серьоженка та Олега Науменка.

Медалісти та їх тренери отримали грошові сертифікати на суму від 50 тис. до 200 тис. грн в залежності від ґатунку медалі.  

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/15092024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: