Мапа порталу

Забезпечить якісне опалення: у мкр. Соляні Миколаєва замінюють майже 1 км теплової мережі, аби підключити 4 багатоповерхівки до сучасної котельні

Миколаїв модернізує теплову інфраструктуру. У рамках підготовку до зими комунальники замінюють застарілі трубопроводи, встановлюють нові котлоагрегати з високим ККД тощо. Робота кипить на різних ділянках міста.

Зокрема, на пр. Героїв України, 12. Там замінюють теплотрасу, що прослужила багато років. Це дозволить підключити 4 багатоповерхівки до котельні з сучасним обладнанням. Натомість неефективну підвальну котельню, що обігрівала вказані будинки, закриють.

Роботи виконує ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Як розповів директор комунального підприємства Микола Логвінов, наразі працівники демонтують стару мережу. Після цього розпочнуть прокладати новий трубопровід. Він буде з надійних матеріалів.

«Трубопровід буде сучасний пінополіуретановий. Строк експлуатації такого матеріалу – 49 років. Це значить, що тепломережа безперебійно працюватиме не менше 49 років», - розповів Микола Логвінов.

Загальна довжина трубопроводу близько 1000 м.

Від реалізації проєкту виграють миколаївці та власне підприємство.

«Закриття малоефективної котельні дозволить нам зменшити витрати газу, уникнути втрат в тепломережі. Та найголовніше – миколаївці отримуватимуть якісні послуги з постачання тепла. Адже котельня, до якої підключать будинки, пройшла реновацію – зараз там нові котли, насосне обладнання, пальники», - пояснив Микола Логвінов.

Зауважимо, що реалізація даного проєкту стала можливою завдяки наданій допомозі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через компанію "Tetra Tech".

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: