Мапа порталу

Всесвітній день слонів: як вітали велетнів в Миколаївському зоопарку

12 серпня у світі відзначають Всесвітній день слонів. Ідея святкування належить канадським режисерам Патрісії Сімс і Майклу Кларку з Canazwest Pictures і Сівапорну Дардарананде, генеральному секретарю тайського Фонду реінтродукції слонів.  Перше офіційне святкування відбулося в 2012 році. З цієї нагоди було представлено фільм “Повернення в ліс”, знятий Сімс і Кларком, в якому розповідається про реінтродукцію азійських слонів в природне місце існування в Таїланді.

Метою свята є привернення уваги громадськості до проблеми винищення слонів. І африканські, і азійські слони занесені в Міжнародну Червону книгу як види, близькі до вимирання. Основні причини скорочення чисельності слонів: вирубка лісів - природного місця існування слонів, полювання на них людиною заради бивнів та  м'яса, переслідування через шкоду, яку слони завдають посівам.

Саме сьогоднішній день є вдалим  приводом  розповісти про слонів  Миколаївському зоопарку.

Мешкає у нас  два азійських слона (Elephas maximus) – Дінкар (14р.) та Шанті(16р.), які приїхали у 2019 році з Угорщини. Тварини були передані за Європейською програмою збереження та розмноження рідкісних видів.

На честь сьогоднішнього свята співробітники відділу еколого-просвітньої роботи разом з юними біологами  зоопарку провели тематичну екскурсію,  присвячену даній екологічній акції. Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, на  екскурсії  було  багато  відвідувачів, не тільки миколаївців, а й гостей нашого міста. Відвідувачі залюбки прослухали цікаву інформацію про історію утримання слонів зоопарку, переглянули архівні фото справжніх гігантів, які мешкали в зоопарку, згадали найпершу азійську слониху на ім'я Мері, яка мешкала ще на старій території зоопарку, та славнозвісного азійського слона на ім'я Карат, який славився  своїми довгими бивнями, довжина яких була більше 1 метра. Всі охочі мали можливість на власні очі побачити уламок від бивня слона Карата та навіть доторкнутися до нього. А потім всі гуртом спостерігали за показовим купанням та годуванням наших слоників Дінкара та Шанті.

Завітайте до Миколаївського зоопарку, щоб особисто привітати наших слонів зі святом.

  

IMAGE FOLDER (/files/2024/August2024/120824_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: