Мапа порталу

У Миколаєві урочисто підняли олімпійський прапор

Сьогодні, 25 липня, у Миколаєві відбулася урочиста церемонія підняття олімпійського прапору. 

Цьогоріч 33 Олімпійські ігри відбудуться у Париж з 26 липня по 11 серпня. Миколаїв та область на змаганнях представлятимуть стрибун у воду Данило Коновалов та художня гімнастка Валерія Перемета. 

На заході були присутні секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько, заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко, перший заступник начальника Миколаївської ОВА Георгій Решетілов, начальник ГУНП Миколаївської області Сергій Махно, начальниця управління у справах фізичної культури і спорту міської ради Ірина Бондаренко, начальник управління молоді та спорту Миколаївської ОВА Михайло Ніколаєв. 

“Сьогодні дійсно свято, свято Олімпійських ігор. Ці змагання існують вже тисячоліття і, зазвичай, коли піднімався олімпійський прапор, зупинялися війни. Але, на жаль, сьогодні ми маємо справу з цинічним, підступним, безпринципним ворогом, який обстрілює дитячі майданчики, школи, наші спортивні заклади. Але, незважаючи на це, життя продовжується, наші молоді спортсмени готуються, у нас є представники від міста на Олімпіаді. Окрім Валерії та Данила на змаганнях будуть ще вихованці наших спортивних шкіл, які сьогодні представляють інші області. Я впевнений, що серед присутніх тут спортсменів обов'язково є наші майбутні олімпійські зірки. Тож, вперед до перемог!”, - привітав присутніх Дмитро Фалько. 

Право підняти олімпійський прапор отримали олімпійський чемпіон 1980 року з кінного спорту Віктор Погановський, срібна призерка 1980 року з академічного веслування Антоніна Димова та учасники Олімпійських ігор минулих років: Наталія Кваша (академічне веслування, 1988 рік), Світлана Філь (академічне веслування, 1892 рік), Юрій Сергієнко (легка атлетика, 1992 рік), Марія Ралчева (веслування на байдарках і каное, 2000 рік), Валентина Карпенко (велоспорт, 2000 та 2004 роки), Олег Машкін (бокс, 2004 рік), Олена Буряк (академічне веслування, 2012 рік).

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/25072024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: