Мапа порталу

У Миколаєві представили регіонального омбудстмена – Спартака Гукасяна

Сьогодні Миколаїв відвідав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він провів зустріч з керівництвом міста і нашої області, співробітниками правоохоронних органів, сектору безпеки, ДСНС та представив регіонального омбудсмена.

Вітаючи зібрання, Олександр Сєнкевич подякував Дмитру Лубінцю та його команді за таку важливу роботу. Мер зазначив, що міська влада співпрацює і з офісом омбудсмена України, і з міжнародними партнерами, чия діяльність спрямована на захист прав людини.

«Якщо Ви будете ініціювати проєкти  щодо захисту прав людини, Миколаїв завжди готовий долучитися до них», - зазначив Олександр Сєнкевич.

У свою чергу, Дмитро Лубінець відзначив мужність миколаївців та роль усього нашого регіону у протидії російській агресії. Представляючи представника Уповноваженого ВРУ з прав людини, яким став  Спартак Гукасян, він розповів про пріоритети роботи регіонального офісу.

За його інформацією, Миколаївщина – на першому місці за кількістю наших військовослужбовців, які знаходяться у російському полоні. Тому головним питанням для регіонального представництва омбудсмена є захист прав військовополонених, їх родин та родин зниклих безвісти.

Ще одним важливим напрямком роботи є захист прав мешканців Миколаївської області, які сьогодні відбивають російську навалу.

«Миколаївська область є однією з тих областей, де регулярно відбуваються обстріли. Ми трактуємо це як порушення прав громадян України з боку російської федерації. Коли відбуваються обстріли, на місце виїжджають наші фахівці і фіксують факт порушення прав громадян України», - додав Дмитро Лубінець.

Відзначимо, що регіональне представництво Уповноваженого ВР України з прав людини знаходиться за адресою: вул. Образцова, 4а/2.

Контактна інформація:

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/120724)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: