Мапа порталу

Мер Олександр Сєнкевич провів зустріч з керівництвом компанії COWI, яка взяла участь у розробці Майстер-плану Миколаєва

Миколаїв відвідало керівництво данської компанії COWI - головний виконавчий директор Єнс Крістофферсен і технічний директор COWI Єспер Каруп Педерсен. 2 липня з нашими гостями зустрівся міський голова Олександр Сєнкевич.

У зустрічі також взяли участь секретар міської ради Дмитро Фалько, перший віцемер Віталій Луков, директорка департаменту міського голови Олена Дмитриченко, керівниця департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко та директор Агенції розвитку Миколаєва Віктор Сікаленко.

Нагадаємо, що компанія COWI разом із своїми колегами із архітектурного бюро OneWorks долучилася до розробки Майстер-плану Миколаєва. Під час своєї роботи над цим стратегічним документом COWI  опрацьовувало питання водо- і теплопостачання. 

Мер Олександр Сєнкевич зазначив, що відновлення централізованого постачання питної води – чи не найголовніший виклик для міської влади сьогодні. Це складна та комплексна проблема. Для її вирішення місто залучає широке коло експертів.

Наприклад, французької компанії «Іджис». Її інженери займалися пошуком нового джерела водопостачання для Миколаєва. Цей проєкт фінансував Європейський інвестиційний банк.

У рамках цієї роботи, нещодавно Миколаївська міська рада і корпорація НЕФКО підписали грантову угоду, яка передбачає реалізацію масштабного проєкту з реконструкції водопровідних мереж у Корабельному районі – за ним замінять 11 км мереж різного діаметру та встановлять 55 лічильників, які в режимі онлайн будуть передавати дані на центральну диспетчерську комунального підприємства «Миколаївводоканал».

Для відновлення водопроводів на території міста також залучають державні кошти та допомогу міжнародних партнерів. 

У свою чергу, експерти компанії COWI напрацювали три проєкти щодо відновлення централізованого постачання питної води в місті. Вони стосуються відновлення резервуару води в Жовтневому водосховищі, забору води з Дніпра для наповнення резервуару та побудови нового забору води з Південного Бугу.

Олександр Сєнкевич подякував нашим гостям за допомогу, яка сьогодні так необхідна місту, зазначивши, що досвід експертів компанії COWI допоможе відновити питне водопостачання з урахуванням кращих європейських практик і стандартів.

Відзначимо, що данські експерти працюватимуть в Миколаєві близько тижня, опрацьовуючи питання відновлення питного водопостачання.

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/020724)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: