Мапа порталу

В Миколаєві експерти позитивно оцінили організацію харчування в двох закладах дошкільної освіти

Одним з найбільш актуальних завдань держави є гарантія безпечного середовища, організація здорового, повноцінного раціонального харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Нещодавно фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  перевірили два заклади дошкільної освіти Миколаївської міської ради, де організацію харчування здійснює підприємство «КВП з організації харчування в навчальних закладах».

За результатами проведених перевірок встановлено, що в цих дошкільних закладах працює новітнє технологічне та холодильне обладнання, а також системи доочищення води для забезпечення питною водою.

В дошкільних закладах наявне погоджене Держпродспоживслужбою чотиритижневе сезонне перспективне меню. Персонал харчоблоків володіє необхідними знаннями щодо дотримання технологічної поточності при виготовленні страв, санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, систематично аналізує виконання норм харчування, чітко веде документацію з харчування.

В ході перевірок були надані консультації з питань профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь, проведений моніторинг санітарно-технічного стану харчоблоків, надані рекомендації щодо виконання вимог Постанови КМУ від 24.03.2021р. №305 «Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: