Мапа порталу

Мистецтво для душі: відкрилась виставка відомого миколаївського художника Олега Приходька

У п'ятницю, 5 квітня, в галереї Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького відбулося урочисте відкриття ювілейної виставки живопису Заслуженого діяча мистецтв України, відомого у місті художника Олега Приходька.

У залі бібліотеки зібралося чимало шанувальників творчості митця, його друзі, колеги, рідні. На адресу Олега Приходька звучало багато теплих вітальних слів, адже 8 квітня він ще й святкуватиме свій 70-річний ювілей. 

Привітати ювіляра з відкриттям виставки завітав і мер міста Олександр Сєнкевич. Він побажав митцю міцного здоров'я та продовжувати створювати шедеври і передавати свої знання молодим художникам Миколаєва.

Атмосфера на заході панувала дружня та світла. Сам автор і його друзі багато жартували, розказували цікаві історії з життя та творчості художника, ділилися своїми спогадами про спільну працю. А розповісти дійсно є багато чого, адже Олег Приходько не лише написав безліч чудових робіт, а ще розвивав мистецтво в Україні та підтримував молодих художників. Він засновник пленерного руху в незалежній Україні, організатор та учасник великої кількості творчих пленерів, симпозіумів та конкурсів, багаторазовий учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок, широко відомий в Україні та за кордоном, його картини знаходяться у 25 музеях України та Китаю. Він один із засновників Кафедри графічного дизайну та реставрації живопису в МФ КНУКіМ та засновник галереї «Імена». Городянин року-2010 в номінації «Мистецтво» та лауреат багатьох премій і нагород.   

В експозиції представлено 14 робіт, написаних автором у різні роки. Їх тематика найрізноманітніша. Майже в кожній з них краса мальовничої української природи, українського Криму. Крім того, на виставці представлено портрет відомого миколаївського нейрохірурга Сича Євгена Григоровича.

Виставка експонуватиметься в бібліотечній галереї протягом місяця.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/April2024/06042024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: