Мапа порталу

Гуманітарна підтримка Миколаєва: до міста завітала делегація з Австрії

У четвер, 7 березня, Миколаїв відвідали заступниця посла Австрії в Україні Анна-Марія Штайнер та виконавчий координатор Ініціативи співробітництва в Південно-Східній Європі (SECI) в рамках Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Міхаель Фацекас.

Зустріч відбулася в Офісі відновлення та розвитку Миколаєва. На заході були присутні секретар міської ради Дмитро Фалько, перший заступник мера Віталій Луков та заступник мера Анатолій Петров. 

SECI вже не вперше допомагає Миколаєву. У березні минулого року вони передали місту 25 генераторів, які були розподілені між закладами освіти, спорту та культури. Цього разу організація також приїхала з гуманітарною допомогою для міста й області. Окрім цього представників делегації цікавили потреби Миколаєва, які наразі є актуальними та нагальними.    

“Ми знову привезли гуманітарну допомогу для лікарень, шкіл та дитячих садочків Миколаєва й області. Але сьогодні я би хотів поговорити про те, чого найбільше потребує місто і чим ми можемо допомогти. Ми би хотіли це обговорити і привезти вам наступного разу”, - сказав Міхаель Фацекас.

Під час зустрічі обговорили важливі питання для життєздатності Миколаєва: відбудову зруйнованих та пошкоджених закладів освіти та медицини й  підготовку укриттів у них, стан питної води в місті, енергетичні виклики,  реабілітацію цивільних та військових, які постраждалих внаслідок ворожих обстрілів. По кожному з питань розглянули шляхи та можливості їх вирішення. 

“Місто дуже вдячне вам за допомогу. Дякую, що стоїте з нами та підтримуєте нас - це дійсно дуже важливо! Без підтримки міжнародних організацій та міжнародного суспільства нам було б дуже важко впоратися з усіма викликами, що створило повномасштабне вторгнення росії”, - подякував гостям Дмитро Фалько.

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/3_March2024/07032024_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: