Мапа порталу

У Миколаєві відкрили соціальні пральні

Попрати та висушити речі на професійному обладнанні. Це у Миколаєві тепер можна зробити абсолютно безкоштовно. Такі послуги надаються на базі територіальних центрів соціального обслуговування Центрального і Корабельного районів – сьогодні там відкрили соціальні пральні.

Ними можуть скористатися усі охочі. Та, перш за все, вони призначені для незахищених верств населення.

Соціальні пральні облаштував благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у межах проєкту «Швидка невідкладна допомога постраждалому населенню Херсонської та Миколаївської областей на півдні України, ліквідація наслідків підтоплення «RRM» за підтримки міжнародної гуманітарної організації CARE.

Віцемер Анатолій Петров зазначив, що місто від початку повномасштабного вторгнення росії активно співпрацює з благодійними фондами і організаціями, аби містяни отримували широку підтримку у ці складні часи. У рамках такої співпраці  БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» встановив у закладах соцзахисту Миколаєва професійне обладнання, надав пральні засоби.

«Ми дуже вдячні фонду за плідну співпрацю. Вони забезпечили нас пральними та сушильними машинами, пральними засобами. Також фонд деякий час відшкодовуватиме енергоносії. Це допоможе створити належні умови для людей, які потребують підтримки, особливо людей похилого віку», - зазначив Анатолій Петров.

Регіональна координаторка БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Анна Василенко розповіла, як виникла ідея створення соціальних пралень.

«Ідея проєкту виникла як реакція на події квітня 2022 року, коли місто залишилось без води, - сказала Анна Василенко. – Також після підриву Каховської ГЕС багато людей приїхало до Миколаєва. У багатьох з них немає де випрати свої речі. Тому що вони винаймають житло, в якому немає пральних машин».

За її словами, БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та гуманітарна організація CARE звернулися до міської влади з пропозицією відкрити соціальні пральні. Проєкт було підтримано і реалізовано.

Соціальні пральні дуже потрібні, вважає пані Лариса. Вона - пенсіонерка. Дізнавшись про відкриття у Миколаєві таких пралень, Лариса Михайлівна вирішила скористатися їх послугами. До цього жінка довгий час зверталася по допомогу до друзів і сусідів, адже її пральна машина зламалася, а нову придбати не могла.

«Це дуже правильно. Я вдячна за таку ініціативу», - сказала Лариса Михайлівна.

Відзначимо, що соціальні пральні розташовані за адресами:

  • вул. Шевченка, 19
  • вул. Металургів, 8/4

Вони працюють у пн-сб, з 09:00 до 17:00. Речі для прання приймаються до 15:00.

За день людина може надати для прання до 10 кг речей. Приймається одяг, постільна білизна, ковдри, рушники, білизна тощо.

  

IMAGE FOLDER (/files/2024/February2024/060224)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: