Мапа порталу

Нові робочі місця, інвестиції, розвиток економіки: експертна група опрацьовує концепцію створення індустріального парку

Експерти, представники міської ради та громадськості продовжують працювати над розробкою проєктів у межах Портфоліо міста Миколаєва.

Як повідомляла пресслужба міськради, на сьогодні сформовано п’ять ключових опцій, що сприятимуть післявоєнному відновленню міста, залученню інвестицій, економічному розвитку та створенню робочих місць.

У цій роботі Миколаїв підтримують міжнародні партнери - Програма розвитку ООН у рамках ініціативи «Мери за економічне зростання» та Європейський Союз.

На черговій зустрічі робоча група опрацювала ідеї щодо проекту створення індустріального парку “Миколаїв”.

Йдеться про територію для промислового освоєння за межами міської забудови. Концепція індустріального парку передбачає, що на спеціально підготовленій території буде створено нові промислові підприємства.Така промислова екосистема покликана об’єднати інтереси бізнесів та виробників держави та місцевих громад.

Директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко нагадала, що рішенням міської ради для створення індустріального парку було виділено три земельні ділянки загальною площею до 190 га.

Експерти проаналізували основні апекти створення індустріального парку, його локацію та необхідні об’єкти інфраструктури, інженерні комунікації тощо.

Представник експертно-громадської ради Володимир Самойленко презентував бачення щодо видів діяльності індустріального парку.

На думку фахівців, на промисловій території було б доцільно розмістити:

  • логістичний центр зберігання та сортування;
  • машино/суднобудування;
  • підприємства переробної промисловості;
  • допоміжні види діяльності.

Важливим аспектом є залучення громадян до активної участі у роботі над проєктом - зазначають члени робочої групи.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/January2024/24012024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: