Мапа порталу

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

 

 Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради, відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», повідомляє про оприлюднення  проєкту документу державного планування: «Детальний план території міста Миколаєва, обмеженої проспектом Богоявленським, вулицею Виноградною, вулицею Старофортечною та територією промислових підприємств» (далі – ДДП), який був розроблений на підставі рішення Миколаївської міської ради від 14 грудня 2021 року №12/163 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території міста Миколаєва, обмеженої проспектом Богоявленським, вулицею Виноградною, вулицею Старофортечною та територією промислових підприємств» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (далі – СЕО), реєстраційний номер справи в Єдиному реєстрі № 11-12-3841-23.

Містобудівна документація «Детальний план території міста Миколаєва, обмеженої проспектом Богоявленським, вулицею Виноградною, вулицею Старофортечною та територією промислових підприємств» розробляється на планувальну одиницю – частину кварталу обмежену проспектом Богоявленським; пров. Кобера; пров. без назви, що проходить паралельно вул. Старофортечній та територією промислових підприємств. Ділянка розробки детального плану має площу 4.134 га.

Територія розробки детального плану знаходиться в Інгульському районі м. Миколаєва. Територія розміщена вздовж магістральної вулиці загально-міського значення – проспекту Богоявленському та оточена виробничими територіями. Територія розташована поза межами житлової забудови.

Детальний план території розробляється з метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, параметрів забудови та ландшафтної організації частини  території в межах населеного пункту; визначення її функціонального призначення та параметрів забудови з метою будівництва та експлуатації автозаправного комплексу з об’єктами торгівлі та автомийкою, об’єкту автосервісного центру з продажем автозапчастин та кінологічного комплексу; виявлення та уточнення територіальних ресурсів для всіх видів функціонального використання території; визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними нормами та санітарно-гігієнічними нормами; вирішення питань організації транспортного і пішохідного руху, розміщення зупинок громадського транспорту; охорони та поліпшення стану навколишнього середовища, забезпечення екологічної безпеки; комплексного благоустрою та озеленення території.

Замовник документу державного планування та звіту про СЕО – Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради.

Орган, який приймає рішення про затвердження документу державного планування – Миколаївська міська рада.

Виконавець проєкту документу державного планування – ФОП Григоренко Д.С.

Виконавець Звіту про СЕО – ФОП Суровий А.В.

 Із повним текстом  рішення Миколаївської міської ради від 14 грудня 2021 року №12/163 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території міста Миколаєва, обмеженої проспектом Богоявленським, вулицею Виноградною, вулицею Старофортечною та територією промислових підприємств» можна  на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради за посиланням:  https://mkrada.gov.ua/documents/39039.html

Із повідомленням про початок розроблення ДДП  можна на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради за посиланням https://mkrada.gov.ua/news/17199.html

Із оприлюдненим  проєктом ДДП та Звітом про СЕО  можна на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради за посиланням в розділі «Будівництво».

Процедура громадського обговорення з питання розгляду проєкту  ДДП та Звіту про   СЕО оцінку, здійснюється з дня  його оприлюднення:  з  26 грудня  2023 року по 29 січня  2024 року, відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції по  проєкту ДДП та Звіту про СЕО;

- фізичні особи подають пропозиції із зазначенням прізвища, імені та по батькові (за наявності), місця реєстрації з особистим підписом;

- юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи з підписом уповноваженої особи;

- пропозиції  і  зауваження  громадськості підлягають реєстрації замовником та розглядаються розробником і замовником у визначений  для громадського обговорення строк.

Громадські  слухання (локальні)  по проєкту ДДП та Звіту про СЕО відбудуться  24січня 2024 року 0 15.00 год.00 хв.  за   адресою: м. Миколаїв,     пр. Богоявленський,1,  3 поверх (зала  засідань адміністрації  Інгульського району).

           У громадських слуханнях можуть брати участь за наявності паспорта з місцевою пропискою:

-         громадськість;

-         уповноважені особи підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, які розташовані на території, щодо якої розробляється така документація;

-         уповноважені посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, повноваження яких поширюється на територію, щодо якої розробляється містобудівна документація, а також на територію, суміжну з територією, щодо якої розробляється така документація;

-         представники замовника розроблення містобудівної документації та розробника містобудівної документації.

-         Пропозиції (зауваження) фізичних та юридичних осіб, які не подали підтвердних документів для забезпечення їх ідентифікації, не розглядаються.

Отримати інформацію  та  ознайомитися з проєктом ДДП  та  Звітом про СЕО, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування можна в департаменті  архітектури та містобудування Миколаївської міської ради за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська,20.

            Пропозиції  і  зауваження  по  проєкту  ДДП та Звіту про СЕО   подавати  до департаменту архітектури та містобудування  Миколаївської міської ради поштова  адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Адміральська,20,   тел.: (0512) 37-02-71,   електронна  адреса: [email protected]

 За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження і пропозиції або мотивовано їх відхиляє.

            Строки подання зауважень та пропозицій  з:  26 грудня 2023 року  по 29 січня 2024 року  (включно до 24.00 години 29 січня  2024 року). Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються.

 Ознайомитись  із наявною  екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування можна  на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради, розділ «Будівництво».

   Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту державного планування відсутня.

           Відповідальна особа: заступник директора департаменту архітектури та містобудування  Миколаївської міської ради –Цимбал Андрій Анатолійович.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: