Мапа порталу

Стійкість міста в питаннях водопостачання: гендиректор «Миколаївводоканалу» розповів про бачення розвитку Жовтневого водосховища

Генеральний директор МКП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів про проєкти з відновлення постачання питної води в місті. Одним з них є поновлення роботи Жовтневого водосховища, яке має забезпечити незалежність міста від джерела водопостачання.

«Водосховище потрібно в будь-якому разі як буфер і як запас води, щоб ми мали незалежність», - підтверджує необхідність роботи в цьому напрямку Дуденко.

Ясна річ, робити це треба не в тому вигляді, яким воно було до того, як перестало виконувати свої функції, а із застосуванням сучасних технологій та методів. Адже, як нагадує гендиректор МКП, однією з причин припинення експлуатації водосховища стала незадовільна якість води, яка в ньому зберігалась.

«Дуже серйозний момент — це збереження води в цьому водосховищі. Будемо пропрацьовувати моменти, які дозволятимуть це робити. Зараз ми плануємо заповнювати водосховище якісною водою. Також ми плануємо застосувати технології при будівництві, які будуть зберігати воду. Будемо будувати і нові очисні споруди, які після очищення дадуть в мережу питну воду. Ці всі три чинника забезпечать нас питною водою високої якості», - пояснив Борис Дуденко.

Нагадаємо, що минулого тижня експерти данської компанії COWI представили проєкти відновлення водопостачання в Миколаєві. Одним з них було відновлення резервуару води в Жовтневому водосховищі — це збільшить стійкість міста в питаннях водопостачання. Вартість цього проєкту, за оцінками експертів, становить 52 млн. євро.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: