Мапа порталу

Від юридичної підтримки до фізичної реабілітації: у Миколаєві комплексно допомагають захисникам

У Миколаєві працює міський центр підтримки ветеранів війни. Там надають кваліфіковану допомогу нашим захисникам та членам їхніх родин. В основі роботи центру – індивідуальний підхід.

Як розповів його директор Віктор Мойсеєв, в установі можна отримати послуги, які дійсно необхідні нашим героям.

«Центр обладнаний за сучасними стандартами. Ми надаємо юридичну та психологічну підтримку. Окрім цього, у нас працюють досвідчені фахівці, які допомагають проходити фізичну реабілітацію. Також у центрі можна отримати консультації щодо соціальних питань», - розповів Віктор Мойсеєв.

Фахівці з фізичної реабілітації використовують сучасні методики та програми. Це дуже важливо, оскільки мінно-вибухові поранення, на жаль, сьогодні не рідкість.

«Наприклад, для реабілітації використовується інтерактивне обладнання компанії Бріолайт. На наш запит його підлаштували спеціально для роботи з учасниками бойових дій», - зазначив керівник.

Війна – це не тільки важке фізичне випробовування. Вона накладає свій відбиток і на психіку. Аби допомогти впоратися з душевним болем, у центрі підтримки ветеранів є кваліфіковані психологи. Вони працюють індивідуально та в групі.

«Часто до нас звертаються члени сімей військових. Вони можуть отримувати консультацію сімейного психолога і паралельно працювати з іншим нашим фахівцем, який має іншу спеціалізацію», - каже завідувач відділу психологічної та фізичної адаптації Олеся Ольшевська.

Щотижня в закладі працюють групи психологічної підтримки.

«До таких груп приходять матері та жінки військовослужбовців. Робота там спрямована на підтримання ресурсу членів родин захисників. Для них дуже важливо бути в колі однодумців, які зіштовхуються зі схожими випробуваннями. У цих групах ми також навчаємо технікам релаксації тощо», - зазначила Олеся Ольшевська.

Наприклад, 11 листопада відбулась зустріч з членами сімей воїнів однієї  з військових частин, у яких рідні знаходяться в полоні. Олеся Ольшевська розповіла їм про те, наскільки важливо зберігати власне психічне здоров’я, як спілкуватися з рідними після повернення з полону, аби не поранити їх почуття.

Один з напрямків роботи центру – профорієнтація ветеранів та надання допомоги охочим відкрити власну справу. Фахівці надають кваліфіковані консультації, здійснять повний супровід.

У закладі також є приміщення для коворкінгу, де можуть збиратися і вирішувати нагальні питання громадські організації, які надають допомогу захисникам та внутрішньо переміщеним особам.

Працівники центру підтримки ветеранів війни завжди готові надати допомогу нашим захисникам та членам їхніх родин.

Детальну інформацію про його роботу можна дізнатись за телефоном: (0512) 77 64 51.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/131123)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: