Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у засіданні Керівного комітету партнерства між Миколаєвом та Данією

Захід відбувся у змішаному форматі. Онлайн його очолили Міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен та Віцепрем’єрміністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, очільник обласної ради Антон Табунщик, міський голова Олександр Сєнкевич приєднались до засідання разом з Офісу відновлення та розвитку Миколаєва.

З важливого.

Представники урядів країн-партнерів затвердили новий пакет допомоги Данії на відновлення України на суму 40,2 млн євро.

Чергова допомога буде спрямована на підтримку енергопостачання та соціальної інфраструктури, а також муніципальної та громадської співпраці між нашими країнами, - повідомили в Посольстві Данії в Україні.

"Українці переживають складний період. І ми в Данії будемо і надалі надавати допомогу. Протягом наступних місяців енергетична інфраструктура буде важливою сферою для зосередження наших зусиль. При цьому ми не залишаємо поза увагою відновлення України в більш широкому масштабі, з акцентом на Миколаївську область та місто Миколаїв. Війна призвела до тяжких наслідків для багатьох українців. Я радий, що Данія може допомогти змінити ситуацію для людей, які ведуть запеклу боротьбу за свою свободу", - заявив Міністр у справах міжнародного розвитку Ден Йоргенсен.

Зазначається, що у рамках чергового пакету допомоги Миколаїв отримає 20 мобільних опалювальних котелень, а також буде профінансовано ремонт існуючої системи центрального опалення міста.

Крім того, кошти спрямують на підтримку співпраці між українськими та данськими муніципалітетами, у тому числі, між Миколаєвом та Ольборгом. А також на діяльність данських громадських організацій щодо реконструкції критично важливої соціальної інфраструктури в Миколаєві та області.

Мер Олександр Сєнкевич від імені громади Миколаєва висловив щиру вдячність партнерам.

“Разом ми створюємо приклад ефективної співпраці для інших міст та регіонів - приклад успішної реалізації проєктів, приклад відновлення та, можна сказати, виживання. Все, що зроблено до сьогодні, спрямовано на відновлення критичної інфраструктури, а отже, забезпечить життєздатність міста, області та наших громад. Це дуже важливо для нас”.

Під час зустрічі мер Сєнкевич презентував проєкти для можливої співпраці. Вони стосуються медичної галузі, сфери теплопостачання, розвитку системи "Безпечне місто". Окремо міський голова звернув увагу на важливість розвитку бізнес- та інвестпартнерства між данськими і українськими підприємцями.

“Ми маємо повернути до життя бізнес у Миколаєві та області. Йдеться не про благодійну допомогу, а про успішну взаємовигідну співпрацю, яка дасть поштовх розвитку економіки міста”.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/07112023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: