Мапа порталу

Комфортних тролейбусів буде більше - вони зможуть курсувати у віддалені райони міста, - мер Сєнкевич розповів про новий етап співпраці з ЄБРР

В непростих умовах, попри обстріли та руйнування, завдані російським агресором, Миколаїв докладає зусиль для розвитку міського електротранспорту.

Під час війни місту все ж вдалося поновити співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо модернізації міського пасажирського транспорту. Як нагадав міський голова Олександр Сєнкевич, до Миколаєва вже доставили три нові тролейбуси, цього тижня очікуємо ще таку ж кількість.

Загалом тролейбусний парк “Миколаївелектротрансу” поповниться на 10 одиниць (до війни в рамках угоди місто отримало 30 тролейбусів).

Олександр Сєнкевич повідомив ще одну добру новину - найближчим часом буде оголошено тендер на закупівлю тролейбусів з автономним ходом до 20 кілометрів.

Місто планувало придбати біля 20 одиниць таких тролейбусів, однак віднайшли додаткове фінансування: допомогу надав уряд Данії, а також буде продовжено співпрацю з ЄБРР.

“Миколаїв може придбати вдвічі більше транспорту для комфортного перевезення миколаївців. Йдеться приблизно про 40 одиниць. Технічні умови вже готові, ми очікуємо погодження від ЄБРР, щоб запустити тендер”.

Закупівлі проходять через онлайн-майданчики міжнародних інституцій, які повністю контролюють використання коштів.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: