Мапа порталу

Придбання квартир для наших захисників, підтримка військових частин та забезпечення стабільного водопостачання: міська рада розподілила вільний залишок бюджетних коштів

Сьогодні міська рада ухвалила рішення виділити з бюджету Миколаєва кошти на низку важливих проєктів.

Так, депутатами  було розподілено вільний залишок у сумі 501 млн.грн.

З них 200 млн.грн. спрямували на придбання квартир для наших захисників. Ще 200 млн.грн. надійде військовим частинам в якості субвенції.

Значна сума також виділена для забезпечення стабільного водопостачання та відновлення водопровідних мереж.

  • 75 мільйонів гривень - це внески в статутний капітал “Миколаївводоканалу”, необхідні для забезпечення його стабільного функціонування, - розповіла директор департаменту фінансів Віра Святелик. - А 21,5 мільонів гривень - це субвенція обласному бюджету для фінансування субвенції з державного бююжету на виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо відновлення мереж водопостачання міста Миколаєва.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснив: аби залучити державне фінансування капітального ремонту мереж централізованого водопостачання, міська рада має виділити відповідну субвенцію обласному бюджету. Кошти з казни Миколаєва будуть спрямовані на розробку проєктно-кошторисної документації та корегуванні кількох вже існуючих проєктів з відновлення водопостачання. 

Крім того, біля 5 млн.грн. виділили на погашення кредиторської заборгованості, яка утворилась станом на 1 січня 2023 розку.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: