Мапа порталу

“Під час війни ми не можемо займатися відбудовою міста. Однак, вже зараз маємо до цього готуватися”, - Олександр Сєнкевич

Миколаїв спільно з партнерами вже зараз працює над відбудовою міста після війни.

Завдяки співпраці з Європейською економічною комісією ООН, компанією OneWorks, данськими партнерами триває розробка нового Генерального плану. Цей документ стане основою повоєнної реконструкції за принципом Build Back Better/Відбудувати краще, ніж було. 

“Доки йде війна, ми не можемо нічого будувати. Однак, якщо говоримо про відновлення, треба врахувати наслідки війни та використати можливість зробити місто кращим, - каже мер Олександр Сєнкевич. - Ми не повинні просто будувати те саме на тому ж місці. Наприклад, якщо поряд зруйновані дві невеликі старі школи, звести одну велику, продумати транспортну розв’язку, щоби діти могли навчатися в сучасному комфортному просторі”. 

Крім підготовки до відновлення пошкодженої інфраструктури, Миколаїв опрацьовує з данськими партнерами перспективу співробітництва в економічній сфері. Це питання, зокрема, обговорювали під час візиту до нашого міста прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен.

"Розвиток економіки - один з пріоритетів у роботі з Данією, яка вбачає Україну партнером та місцем для інвестицій, а не просто ринком збуту своїх товарів", - зазначив мер.

 

 image

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: