Мапа порталу

Миколаїв готує підгрунтя для повоєнного відновлення

Миколаїв досі перебуває в зоні ураження ворожих систем С-300, С-400, тому масштабної відбудови пошкоджених будівель ще не починають.  Як пояснив міський голова Олександр Сєнкевич в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ, наразі місто займається більше бюрократичними питаннями - підготовкою документів, створенням підгрунтя для подальшого відновлення.

“Почали з фіксації пошкоджень та збитків, завданих окупантами. Суттєво допомогла сучасна геоінформаційна система (ГІС), розроблена ще за кілька років до повномасштабного вторгнення. Разом з Київською школою економіки фіксуємо в ГІС всі об’єкти, які постраждали внаслідок обстрілів. Робимо оцінку втрат, що зазнало місто. Це буде базою для відбудови”, - каже міський голова.

Паралельно команда миколаївських та зарубіжних фахівців розробляє Генплан Миколаєва в рамках міжнародного проєкту #UN4Mykolaiv. До цього процесу також долучилися данські партнери, зокрема, інженерна компанія COWI. 

“Основна допомога надходить від Данії, яка взяла шефство над Миколаївщиною. Ми тісно співпрацюємо з іноземними партнерами і разом з Європейською антикорупційною ініціативою робимо все, аби процедури були прозорими та відкритими. Прагнемо, щоб Миколаїв став взірцем прозорості, підзвітності та доброчесності”, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Міський голова вчергове підкреслив, що у зарубіжних донорів Миколаїв не просить коштів. 

“Не хочемо навіть торкатися європейських грошей. Ми говоримо, які у нас є проблеми, що треба відновити, які матеріали придбати, а вони це роблять на європейських майданчиках, контролюючи закупки, якість, поставки”, - пояснив він.

Раніше повідомляли:

Миколаїв готується до відбудови міста після війни

#Відбудувати краще: миколаївці співпрацюють з міжнародними експертами для успішного відновлення міста після війни

Яким буде новий Генеральний план Миколаєва

Плануємо відбудову Миколаєва разом

image

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: