Мапа порталу

#Відбудувати краще: миколаївці співпрацюють з міжнародними експертами для успішного відновлення міста після війни

Представники Миколаївської міської ради провели спільні консультації з експертами міжнародної компанії OneWorks у Мілані. Упродовж двох днів тривали зустрічі та обговорення розробки генерального плану відновлення Миколаєва після війни.

Команда OneWorks представила напрацювання щодо аналізу поточної ситуації в місті та перспектив розвитку Миколаєва з врахуванням економічних, демографічних обставин та потреб громади.

Як повідомлялося раніше, серед миколаївців проводять опитування, щоб стратегія розбудови нашого міста максимально відповідала інтересам його мешканців. Наразі вже понад 12 тисяч містян заповнили анкету та сказал своє слово, яким бути майбутньому Миколаєва. Для тих, хто ще не встиг, посилання тут.

За словами першого заступника міського голови Віталія Лукова, фахівці глобальної архітектурної компанії продемонстрували ґрунтовний підхід до поставленої задачі:

«За два дні спільної роботи ми відчули, що це не просто наші партнери, а й друзі, які щиро бажають перемоги українському народу. Ми побачили готовність фахово, з врахуванням досвіду успішних міст світу допомогти Миколаєву у відновленні. Дякую!»

Під час спільних консультацій директорка департаменту економічного розвитку міськради Тетяна Шуліченко розповіла про економічну ситуацію в Миколаєві. Вона оприлюднила попередні наслідки руйнувань, яких зазнало місто за час повномасштабного вторгнення росії.

Так, пошкоджені 874 багатоквартирні будинки, 1070 приватних будинків, 88 закладів освіти, 24 - культури, 15 – спорту, 17 – охорони здоров’я. Надзвичайні проблеми для міста створюють російські атаки на об’єкти критичної інфраструктури – електростанції, котельні.

Технічну сторону роботи миколаївської команди експертів над оцінкою збитків, завданих транспортній, дорожній, громадській інфраструктурі презентував заступник директора департаменту архітектури та містобудування Євген Поляков.

Нагадаємо, Миколаїв став першим серед українських міст, де створюють набір даних про пошкодження в геоінформаційній системі містобудівного кадастру. Для створення бази даних пошкоджень використовували супутникові знімки, проводили комісійне обстеження руйнувань на місцях та складали акти. Оцінку пошкоджень виконала команда проекту «росія заплатить» на запит Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні та підтримки уряду Данії.

Дізнатися про міжнародний проєкт відбудови українських міст

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/december2022/15122022_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: