Мапа порталу

"Війна - привід переосмислити майбутнє Миколаєва", - Олександр Сєнкевич

На думку міського голови Олександра Сєнкевича, війна - привід переосмислити майбутнє Миколаєва.

“Сьогодні, коли у нас дуже багато зруйнованих садків, шкіл, лікарень, пошкоджена інфраструктура, солона вода з Південного Бугу “з’їла” чимало труб, - це привід, щоб сюди прийшли інвестиції, допомога, яка сприятиме змінам на краще”, - каже мер. 

І найперше, що треба зробити після Перемоги - повернути молодь. Адже місто - це не вулиці й будівлі, насамперед, це люди. Тож воно має бути цікавим та комфортним для життя і праці.

Олександр Сєнкевич додав, що повномасштабне вторгнення росії змінило настрої багатьох містян, адже раніше частина жителів продовжувала відчувати ностальгію за радянським минулим. 

“У Миколаєві після розпаду СРСР залишався “привид комунізму”. Це пов’язано не з сентиментальністю чи совковістю, а з минулим міста. У Миколаєві збудовані всі авіаносці Радянського Союзу. Також військові кораблі, той самий “Москва”, який потопили українці, також збудований в Миколаєві. В суднобудуванні було зайнято біля ста тисяч містян. 

Після розпаду Союзу російські олігархи через підконтрольних осіб придбали ці заводи та зруйнували, а російська пропаганда в той же час говорила, що це все сталося через незалежність України. Людям промивали мізки і вони казали: “от за Радянського Союзу все було добре, а що ми отримали з незалежністю? Немає роботи, перспектив”. Миколаїв почав “падати” в економічному напрямку. Пізніше з’явились порти, але вони не приносять нашому місту фінансових прибутків, бо ми отримуємо виключно кошти з ПДФО працівників. Тож все найкраще, як вважали люди, було за Радянського Союзу. 

І в Миколаєві ніколи не любили росію як росію. Вона просто приватизувала права на СРСР і використовувала цей образ. У миколаївців була ніби ностальгія за тими часами. Однак, думаю сьогодні багато людей змінили свою думку. Чимало було поранених, загиблих, пошкоджено майно. Сьогодні я не знаю кількості осіб, які досі люблять росію, але думаю, що їх небагато”.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: