Мапа порталу

Яким буде новий Генеральний план Миколаєва

Міський голова Олександр Сєнкевич вважає, що нова стратегія розвитку Миколаєва має відповідати найкращим європейським стандартам.

«Ми хочемо, щоб цей документ було створено на європейському рівні. Щоб це не був просто старий генплан 2009 року, перероблений з устоями Радянського Союзу в пострадянському просторі. Це має бути документ, який затвердить стратегічний план розвитку міста: у напрямку зовнішнього вигляду – публічні простори, парки, сквери, райони, які давно потрібно перебудувати; створення нових, можливо, маленьких мікрорайонів з новим типом забудови; переосмислення існуючих великих зелених зон, наприклад, парку Перемоги», - розповідає міський голова в ефірі ТРК «НІС-ТБ».

Олександр Сєнкевич додав, що генеральний план Миколаєва міститиме інвестиційні проекти (технопарки, індустріальні парки), а також визначить напрямки розвитку трьох основних інфраструктурних напрямків – водопостачання, теплозабезпечення, поводження з твердими побутовими відходами.

Роботу над головним містобудівним документом почали влітку 2022 року. Як повідомлялось раніше, Миколаїв став учасником міжнародного проекту з відбудови українських міст після війни. Проєкт координує Європейська економічна комісія ООН (UNECE), яка залучила для допомоги нашому місту глобальну дизайнерську та архітектурну компанію «One Works».    

Стратегія розвитку Миколаєва має максимально врахувати інтереси жителів міста. Завдання генплану визначатимуть спільно з громадою. Для цього організовано опитування миколаївців. Олександр Сєнкевич закликав усіх взяти участь в анкетуванні та висловити свою думку, яким буде майбутнє нашого міста. Анкета за посиланням https://cutt.ly/M1gDrWG

Тісна співпраця налагоджена і з Урядом Данії, який зголосився опікуватися Миколаївщиною на  прохання Президента України. Сьогодні данці надають необхідну допомогу для відновлення пошкодженої інфраструктури, а питаннями сталого розвитку Миколаєва займається залучена інженерна та проектувальна данська компанія «КОВІ» (COWI).

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: