Мапа порталу

Перший в Україні звіт оцінки пошкоджень та збитків внаслідок війни презентували на прикладі Миколаєва

16 грудня у Києві відбулася презентація Незалежного звіту оцінки пошкоджень, збитків та потреб Миколаєва. Це перший проект такого плану в Україні, реалізований за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС та уряду
Данії.

Учасників заходу привітали керівник Антикорупційної ініціативи ЄС Аллан Паг Крістенсен та Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данї в Україні Оле Егберг Міккельсен.

Аллан Паг Крістенсен зазначив, шо Миколаїв уже кілька місяців тісно співпрацює з провідною антикорупційною програмою підтримки в Україні.

«Ми працюємо з мером, щоби з’ясувати, як допомогти у процесі відбудови після війни, щоб все було прозоро. Для цього презентуємо сьогодні один з інструментів - цифрову платформу, що містить дані про пошкоджену інфраструктури міста.
Це буде першою целинкою, яка забезпечить прозорість у відбудові Миколаєва. Крім того, дана платформа стане прикладом для інших міст України та зможе бути вбудована, у тому числі, в національний інформаційний портал».

Оле Егберг Міккельсен нагадав, що Миколаїв та Данія підписали меморандум про співпрацю. Нині Данія надає місту все, що необхідно для виживання взимку - матеріали для будівництва, ремонту мереж водопостачання та іншого.
Велика увага приділяється гуманітарній допомозі.

«Під час візиту до міста кілька тижнів тому я на власні очі побачив, наскільки масштабні там руйнування. Під час одного з обстрілів загинули 38 людей. Спогад про будівлю з величезною дірою назавжди залишиться в моїй пам'яті. Однак, я запам'ятаю і стійкість та наполегливість жителів, дух цього міста. цілеспрямованість та впевненість, що потрібно починати відбудову.

Ми зробимо все необхідне, шоби підтримати вас у цьому процесі. Вчора в Данії прийшов до влади новий уряд після парламентських виборів. Я вже спілкувався з прем'єр-міністром і можу запевнити, що підтримка Миколаєва Данією буде невпинною. Ваше місто обстрілювали майже 8 місяців і ви вистояли, це приклад справжньої мужності та стійкості. Миколаїв не лише місто корабелів, а й місто героїв. Данці пишаються партнерством з містом героїв. Бажаю всім плідної роботи!»


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: