Мапа порталу

У нашому місті створюється Агентство розвитку Миколаєва з амбітними планами

Створення в Миколаєві комунального закладу «Агентство розвитку Миколаєва» підтримав Канадський фонд місцевих ініціатив. Про це під час прес-конференції, яка пройшла сьогодні, 19 січня, в мерії розповів помічник міського голови Руслан Рохов.

Канадський фонд виділив на реалізацію цього проекту 480 тис. грн. і поставив жорсткі терміни на його втілення у життя. Агентство повинно приступити до роботи вже 26 лютого 2016.

- Агентство розвиток Миколаєва стане інструментом, за допомогою якого місто буде залучати позабюджетні кошти - гранти, різні програми і безпосередньо прямі інвестиції, - повідомив Роман Ханжин, керівник проекту зі створення Агентства. - Агентство також буде допомагати з втіленням і реалізацією проектів, залучати громадськість до реалізації цих проектів.

Над проектом створення Агентства зараз працює команда молодих миколаївців, яка чітко розуміє, що робити за цим проектом. Це Роман Ханжин, керівник проекту, Дар'я Фрич обробляє всю інформацію, яку отримує від громадськості, Євгенія Дулько займається піаром, Денис Моляка, фінансовий менеджер проекту.

Завдання Агентства - системно займатися розвитком міста. Постійно працюватиме механізм, за допомогою якого планується оновлювати базу проекту, оновлювати ідеями громадськості. Агентство перероблятиме дані ідеї, втілюватиме  в конкретні проекти, буде знаходити донорів або інвестиції для реалізації проектів. Проект про створення КУ «Агентство розвитку міста» мають затвердити депутати міської ради.

Результати роботи Форуму майбутнього Миколаєва та Стратегічною сесії, які пройдуть в Миколаєві 24 січня, стануть основою для розробки Стратегії розвитку міста Миколаєва.

- Фінансувати установу, яка діє в інтересах міста, буде міський бюджет. Хто платить, той і замовляє музику, - повідомив Руслан Рохов. - Але завдання Агентства: кожну бюджетну гривню збільшити в 5 разів. Як тільки інвестор побачить, що Миколаїв - надійний партнер, здатний працювати по великих проектах, буде, якщо не геометрична прогресія зростання залучених ресурсів, то арифметична точно. 

IMAGE FOLDER (/files/News/341)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: