Мапа порталу

Олександр Сєнкевич оглянув притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства

У Миколаєві збудували притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Заклад оглянув міський голова Олександр Сєнкевич.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

У притулку жінки, які стали жертвами домашнього насильства, можуть проживати до трьох місяців разом із дітьми. За цей час фахівці притулку допоможуть їм отримати медичну та психологічну допомогу, відновити документи, захистити себе в суді, знайти роботу тощо.

Цей проект у Миколаєві реалізували завдяки співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення та Міністерством соціальної політики України.

Адреса закладу не розголошується, щоб усі, хто там перебуває, почувались у повній безпеці.

Відкриття притулку заплановане на кінець січня 2022 року.

Людям, які стали свідками або жертвами будь-якого прояву насильства, потрібно звертатись до правоохоронців або до Миколаївський міський центр соціальних служб (вул. Потьомкінська, 95-А, телефон гарячої лінії: 068-401-95-17). 

Нагадаємо, у грудні 2021 року в Миколаєві відкрили "Барнахус" - спеціалізований центр для дітей, які постраждали від насильства або стали його свідками.

Тепер ці два об’єкти працюватимуть у комплексі і надаватимуть допомогу тим, хто цього потребує.

Як відзначив міський голова Олександр Сєнкевич, Миколаїв став тим містом, яке зразково відпрацювало ці два проекти. І сьогодні до нас їдуть переймати досвід представники інших міст.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/15.01.22.1247)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: