Мапа порталу

У Миколаєві хочуть встановити скульптурну композицію, присвячену Миколаївському майдану

Перший заступник міського голови Віталій Луков провів робочу зустріч щодо встановлення у Миколаєві скульптурної композиції, яка стане символом Миколаївського майдану. У ній взяли участь начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров та автори ідеї Микита Плєханов, Катерина Стоколяс-Литвиненко, Наталя Макаєва та Юрій Діденко.

Скульптурну композицію планують встановити на розі вулиці Адміральської та Інгульського узвозу. Саме там 2013 року почали збиратись місцеві активісти Революції Гідності.

Ідею композиції представив Микита Плєханов: це мають бути скульптури термоса та гучномовця. Також розглядають можливість розміщення інформаційної таблиці.

"Наша ідея - символічно зобразити атрибути Миколаївського майдану, при цьому не порушуючи архітектурний ансамбль цього місця. За основу взяли напрацювання Дмитра Плетенчука, який займався цим питанням ще у 2016р. Ми хочемо увіковічити місце сили Українського Миколаєва, дотримуючись мінімалізму в художньому напрямі".

Віталій Луков підтримав ідею ініціативної групи. У підсумку зустрічі, було домовлено, що Наталя Макаєва створить ескіз скульптурної композиції і робоча група його ще раз обговорить та узгодить деталі реалізації ідеї.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: