Мапа порталу

Миколаївщина повністю забезпечена вакцинами: всіх бажаючих запрошують отримати щеплення від COVID-19

Голова обласної державної адміністрації Віталій Кім та Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провели брифінг щодо вакцинальної кампанії від COVID-19.

Нагадаємо, що в Україні стартував п’ятий етап імунізації. З 22 липня в області додатково відкрили 12 центрів масової вакцинації громадян. Паралельно функціонують пункти щеплення. Про це повідомив Віталій Кім. 

Мер Миколаєва додав, що у місті діють три Центри вакцинації та 14 пунктів щеплення на базі ЦПМСД. Вакцинацію від COVID-19 здійснюють 13 мобільних бригад. 

  • Центри вакцинації розташовані на території ЦПМСД №№2, 3, 6. Станом на сьогодні, 22 липня, у Миколаєві вакциновано 61 тис. 58 осіб. Наявні 4 типи вакцин: AstraZeneca (Італія) - 2540 доз, призначена для другого етапу. CoronaVac - 6300 доз на пунктах щеплень для неорганізованого населення. Pfizer - 5880 доз для організованих колективів, наявна в центрах вакцинації. Moderna (Іспанія) - 17 550 доз для всіх бажаючих.

Місто готове вакцинувати в середньому 1,5 тис. осіб на день. За останніми даними, учора, 21 липня, щеплення отримали 2 тис. 81 особа! 

Всі пункти та центри вакцинації забезпечені вакциною в повному обсязі. За словами Віталія Кіма, не бракує вакцин, мало людей, які хочуть зробити щеплення.

- Взагалі, Миколаївщина - серед лідерів вакцинації. Ми на п’ятому місці в Україні. Маю надію, що ми легше переживемо наступну хвилю. Нині 8 відсотків жителів області отримали щеплення, - розповів керівник.

Він також нагадав, що Миколаївщині виділили 14 млн грн з державного бюджету на закупівлю концентраторів, які отримала первинна ланка. Це апарати, які сімейні лікарі можуть видавати хворим для домашнього використання. 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: