Мапа порталу

З 1 червня підвищуються тарифи на проїзд в громадському транспорті

26 травня виконком міської ради погодив питання щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Рішення вступає в дію з 1 червня.

Так, вартість проїзду для одного пасажира в автобусах, які здійснюють пасажирські перевезення у режимах руху "маршрутного таксі" та "звичайний" сладатиме: 

  • до 10 км - 6 грн,
  • понад 10 км - 7 грн,
  • до мікрорайонів Матвіївка і Велика Корениха - 9 грн,
  • до мікрорайону Мала Корениха - 10 грн.

Тариф для автобусів КП "Миколаївпастранс":

- до 10 км - не вище 5 грн;
- понад 10 км - не вище 6 грн;
- до мікрорайонів Матвіївка і Велика Корениха - не вище 7 грн;
- до мікрорайону Мала Корениха - не вище 8 грн.

Проїзд в електротранспорті КП "Миколаївелектротранс" складатиме 6 грн.

Для школярів тариф встановлено у розмірі 5 грн - він діятиме  з 1 вересня по 1 червня.

Ряд проектів рішень, які стосуються підвищення вартості проїзду для приватних фірм-перевізників та комунальних підприємств, на розгляд членів виконкому виніс начальник управління транспорту міськради Дмитро Попов. Він нагадав, що в мерії систематично проводиться моніторинг тарифів, порівнюються ціни інших в обласних центрах.

Як ми повідомляли раніше, низка міст вже підвищила тарифи на пасажирські перевезення. Деякі обласні центри планують це зробити найближчим часом.

- Тариф 5 грн як у Миколаєві, діє тільки в Полтаві та Кропивницькому. Всі інші міста України мають вищі тарифи. ЖДо прикладу У Львові вартість проїзду у громадському транспорті складатиме 10 грн.

Також Дмитро Попов додав, що тарифи є економічно обґрунтованими. Таке рішення надасть можливість зберегти діючий рухомий склад в місті.

Перед присутніми також виступила начальниця відділу цін та цінової політики управління з розвитку споживчого ринку Олена Боличевська. При перевірці звернень від підприємств-перевізників щодо перегляду тарифів деякі дані були не підтверджені. Тому при розрахунках застосовувались середні показники.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: