Мапа порталу

У Миколаєві відкрили три додаткові реабілітаційні групи для дітей з інвалідністю

Місто продовжує розширювати мережу надання послуг реабілітації для дітей з інвалідністю. 18 травня у міському центрі “Цветик-семицветик” відкрили три додаткові реабілітаційні групи. Групу денного перебування відвідуватимуть діти віком від 14 до 18 років. Встановлений режим роботи (до 17 години) дозволить батькам, які працюють, розпоряджатися своїм часом. Ще дві нові групи прийматимуть вихованців від 7 до 14 років у другу зміну. Зранку діти відвідуватимуть інклюзивне навчання в школах, а по обіді отримуватимуть реабілітаційні послуги в центрі. 

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, це важлива подія для багатьох родин, які мріють, щоб їх діти мали можливість робити такі звичні для всіх нас речі - вчитися та спілкуватися, заводити друзів, розвивати та показувати свої таланти. 

  • Раніше батьки не мали можливості працювати, оскільки весь свій час приділяли дітям та боротьбі за їх здоров’я. Минулого року ми відкрили першу групу денного перебування і вже маємо дуже успішний досвід. З’ясувалося, що бажаючих влаштувати дітей для комплексної реабілітації набагато більше, аніж було місць. Тому ми продовжуємо розвивати цей напрямок. Сьогодні відкрили чергову групу денного перебування та дві групи, що працюватимуть в другу зміну, - розповів мер. 

Олександр Сєнкевич подякував усім, хто докладає зусиль до розвитку сфери соціальних послуг для маленьких миколаївців - батькам, представникам громадських організацій, колективам міських установ. Міський голова зауважив, що потужності центру нині використовуються у повному обсязі, тож для розширення такого соціально важливого закладу місто буде підшукувати нові приміщення.    

Нині центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю відвідують понад 100 миколаївців. Діти навчаються, отримують послуги з формування та розвитку соціальних навичок та вмінь, займаються ігровою та лікувальною гімнастикою, арттерапією. Кваліфіковані фахівці забезпечують медичний супровід, проводять логопедичні заняття та за потреби надають психологічну підтримку дітям і їх родинам.

Нагадаємо, що три роки тому філія центру відкрилася у Корабельному районі міста. В 2020 році в Миколаєві організовано роботу перших груп денного перебування. На заняття дітлахів привозить спеціальний транспорт, забезпечено гаряче харчування та можливість денного відпочинку. Колектив закладу налічує 56 осіб, серед них - фахові спеціалісти, як то логопеди, реабілітологи тощо. 

Колектив та вихованців центру сьогодні з відкриттям вітали директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Сергій Василенко, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту Ганна Норд, голова Миколаївського осереду "ВО Союз осіб з інвалідністю України" Ольга Степаненко, заступник міського голови Анатолій Петров.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/18052021_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: