Мапа порталу

«Кращі інклюзивні практики України» - 2021

По всій Україні громадські організації, батьківські спільноти, танцювальні та театральні студії, музичні колективи, спортивні клуби, фотографи й просто небайдужі люди проводять інклюзивні заходи, створюють інклюзивні команди та реалізують інклюзивні проекти. Це дуже цікаві та корисні практики, але, нажаль, про них мало кому відомо. Інформування громади про такі практики та обмін досвідом – це важливі шляхи вирішення проблеми створення інклюзивного суспільства.

1.    Загальні положення

1.1. Конкурс «Кращі інклюзивні практики України» - 2021 (далі Конкурс) є соціокультурним заходом, який спрямований на популяризацію досягнень у сфері соціальної інклюзії, досвіду подолання соціального відчуження, а також ініціацію соціальних майданчиків для обміну досвідом, можливостей для просування нових ідей, сучасних тенденцій в області розвитку інклюзивних практик України.
1.2. Конкурс проводить громадська організація «Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей  «Сонячні діти Херсонщини» при підтримці Херсонської обласної державної адміністрації.
1.3. Склад журі формується з громадян, які мають відношення до культури, спорту, мистецтва, фотографії, театру тощо.
1.4. Дата проведення Конкурсу: лютий-березень 2021 р.
1.5. Місце проведення Конкурсу: м. Херсон

2. Порядок проведення Конкурсу

2.1. Реєстрація конкурсних заявок.
2.2. Розміщення інформації про учасників на сторінці в Facebook https://www.facebook.com/Ukraine.bez.kordoniv/
2.3. Оцінювання конкурсних заявок та визначення фіналістів проводиться за критеріями:
- актуальність (вирішення конкретної суспільної проблеми);
- цільова аудиторія;
- якісні (принципові) зміни, які відбулися внаслідок реалізації проекту;
- довготривалість результатів.
2.4. Визначення переможців конкурсу «Кращі інклюзивні практики України» - 2021 (гран-прі, 5 переможців І ступеню, 5 переможців ІІ ступеню);
2.5. Нагородження фіналістів та переможців конкурсу на фестивалі кращих інклюзивних практик «Україна без кордонів» (травень 2021 року).

3. Підсумки Конкурсу «Кращі інклюзивні практики України»- 2020

3.1. Для підведення підсумків і прийняття рішень про визначення фіналістів та переможців створюється журі.
3.2. Заявки оцінюються за 5-бальною системою, із занесенням балів до оціночного листа.  Після виставлення оцінок виводиться середній бал. При рішенні спірних питань Голова журі має право на один додатковий бал по кожній номінації окремо. Підсумки Конкурсу та нагородження проводяться по кожній номінації окремо.
3.3. При подачі конкурсної заявки, її автори повинні відобразити в ній інформацію про інклюзивну практику, на підставі якої експерти проведуть оцінювання:
- актуальність (вирішення конкретної суспільної проблеми);
- цільова аудиторія;
- якісні (принципові) зміни, які відбулися внаслідок реалізації проекту;
- довготривалість результатів.
3.4. Переможці нагороджуються дипломами, спеціальними призами та цінними подарунками від організаторів, меценатів та спонсорів Конкурсу. Рішення журі є остаточним та оскарженню не підлягає.

4. Порядок відбору учасників

4.1. Збір заявок (форма додається): лютий – березень 2021 р. Заявки приймаються на електрону пошту [email protected] ГО «Сонячні діти Херсонщини»

5. Умови участі у Конкурсу

5.1. Участь у конкурсі можлива для юридичних або приватних осіб, авторів проектів та волонтерів, закладів, установ та неурядових організацій,  суб’єктів підприємництва тощо, які реалізували  або реалізують інклюзивні проекти та акції на території України.
5.2. Учасники дають згоду на публікацію представленої практики та участь у фестивалі.
5.3. Участь у конкурсі безкоштовна.
5.4. Всі практики-фіналісти будуть надруковані у брошурі «Кращі інклюзивні практики України – 2021».
5.5. Всі практики-переможці будуть надруковані у календарі «Кращі інклюзивні практики України – 2021».
5.6. Всі фіналісти запрошуються на урочисте нагородження на фестивалі кращих інклюзивних практик «Україна без кордонів». Транспортні витрати, витрати на проживання та харчування на Фестивалі учасники сплачують за свій рахунок.
5.7. Всі переможці мають змогу провести майстер-класи про свої інклюзивні практики.

6. Фінансування Конкурсу

6.1. Фінансування здійснюється за рахунок коштів спонсорів та благодійних пожертв.
6.2. Кошти використовуються для придбання нагород та цінних подарунків учасникам Конкурсу, матеріально-технічне забезпечення Конкурсу тощо.

7. Особливі умови

7.1. Розміщення особистих даних учасників, включаючи фото та відео матеріали, здійснюються на майданчиках партнерів на розгляд організаторів Конкурсу.
7.2. Організатори Конкурсу залишають за собою право змінювати Положення Конкурсу.

 

Заява на конкурс «Кращі інклюзивні практики України» - 2021


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: