Мапа порталу

У Любліні відкрили фотовиставку “Український Майдан 2013-2014. Революція Гідності”

До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні в Любліні (Польща) організували фотовиставку, присвячену подіям на Майдані в 2013-2014 роках та Революції Гідності. 

Автором світлин є житель Любліна Томаш Бєлецький, який у той час служив у посольстві Республіки Польща в Києві. Організатори зазначають, що метою заходу є збереження пам'яті про події та жертв Революції Гідності, а також прояв солідарності з українським народом.

"В кадрі очевидця з’явилися унікальні, в контексті прав людини, громадянина, події в Україні. Прихильники інтеграції країни з Європейським Союзом відстоювали європейські прагнення.

Мирна демонстрація через жорстоку реакцію правління, перетворилася на бунт проти влади. Стала символом захисту свободи людини в її ж власній країні. Два місяці протестів — чимало жертв.

У підсумку мужність і рішучість протестуючого українського народу призвели до краху правлячої партії і дострокових президентських виборів.

Відданість українців створила новий розділ на українській політичній арені та зміни на багатьох соціальних рівнях, спрямовані на демократизацію та зміцнення верховенства права в країні.

Виставка підготовлена Бюро “Центр міжнародної співпраці” Адміністрації міста Люблін — це символ пам’яті жертвам Євромайдану та прояв солідарності з українським народом у боротьбі за самовизначення у власній країні.

Виставка проходитиме під патронатом Генерального консула України в Любліні Василя Павлюка".

 

Знімки можна переглянути на офіційному сайті міста Люблін за посиланням:

українською мовою: www.lublin.eu/ua

польською мовою: www.lublin.eu

англійською мовою: www.lublin.eu/en

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/2_2021/23022021)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: