Мапа порталу

Муніципалітет Батумі пропонує Миколаєву поглибити дружні та партнерські відносини в сфері культури

Місто Батумі (Республіка Грузія, Аджарська Автономна республіка) пропонує Миколаєву поглибити дружні та партнерські відносини в сфері культури. Про це йдеться в офіційному листі мера Батумі Арчіла Чіковані на адресу миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича.

Договір про співробітництво між містами Батумі та Миколаїв підписано в 1995 році.

"Незважаючи на пандемію, наш муніципалітет прагне розвивати співпрацю з містами-побратимами, - йдеться в листі. - Загальновідомо, що 3 лютого - Всесвітній день читання, метою якого є популяризація читання, книг та медіаграмотності. У нашому місті є публічна бібліотека, заснована 120 років тому. Вона містить 700 тисяч одиниць унікальних книг, журналів, газет та аудіовізуальних матеріалів. Бібліотека є не лише сховищем книг, а й одним з найважливіших культурних, освітніх, пізнавальних центрів міста. Пропонуємо розвивати дружбу наших міст шляхом плідної співпраці між публічними бібліотеками".  

Миколаїв радо відгукнеться на пропозицію міста-побратима. У нашому місті працюють сучасні бібліотечні заклади, що останніми роками перетворюються на потужні інформаційні та соціокультурні центри. Проводиться активна робота з популяризації книги та читання, збереження локальної культури, залучення миколаївців до суспільно корисних громадських ініціатив. Коштом міського бюджету оновлюється матеріально-технічна база міських бібліотек, створюються зручні сучасні простори для всіх категорій громадян. 

Нагадаємо, що у 2020 році свій 120-річний ювілей відзначила Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

Проморолик Батумі

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: