Мапа порталу

Шлях довжиною в 120 років: Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького відзначає ювілей

27 вересня Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького радо приймала гостей. Привітати колектив із 120-ю річницею закладу та професійним святом - Всеукраїнським днем бібліотек - завітали представники міської та обласної влади, колеги та друзі.

Через карантин масового святкування не влаштовували. До слова, враховуючи вимоги часу, презентували оновлений сайт бібліотеки www.niklib.com - простий у використанні, зручний, містить широкий спектр онлайн-послуг.

Урочистості відбулися в кінолекційному залі. Його нині не впізнати. Приміщення оновлене за проєктом Громадського бюджету «ПроСто-Хаб: 100 м2 подій, розваг, відпочинку». Проєкт був успішно реалізований у 2020 році в співпраці з управлінням культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради. Громадський бюджет дозволив оновити меблеве, технічне, звукове, музичне обладнання залу. Миколаївці отримали поліфункціональний, комфортний простір для відпочинку, навчання, громадської активності, промоції книги.

Вітаючи гостей, директорка Тетяна Тверда зазначила, що вже 120 років поспіль бібліотека є невід’ємною складовою життя миколаївської громади. 

  • Упродовж цього часу відбулося чимало історичних, грандіозних змін. Розвивалося наше місто й разом з ним бібліотека переживала часи успіхів, творчих злетів, іноді криз. Є речі, що залишаються поза часом: шана до містян, повага і любов до книги, стійке бажання надавати найякісніші послуги користувачам. Ми створюємо потужний інформаційний продукт і відповідаємо на виклики часи, і в епоху телеграфа, і в епоху швидкісного інтернету, - запевнила пані Тетяна. 

Колектив бібліотеки зі святами привітав начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров.

  • Цього дня прийміть шану від усіх містян. Упродовж кількох років у Миколаєві триває перетворення бібліотек із установ, що зберігали книжки, в соціокультурні центри, які надають значно більше послуг миколаївцям. Як би не сталося, а книга завжди буде в центрі уваги, - сказав посадовець.

Юрій Любаров передав теплі побажання від імені міського голови Олександра Сєнкевича та вручив кращим працівникам закладу Почесні грамоти та Подяки. Окрім того, жаданим подарунком для колективу стала поп-ап книга, присвячена 231-й річниці міста Миколаєва. Це перший екземпляр у “дорослих” бібліотеках міста, втім, керівник управління культури пообіцяв, що незабаром видання з’явиться на поличках всіх бібліотек Миколаєва.    

Багато років підтримує заклад депутатка обласної ради Надія Іванова. І сьогодні, святкового дня, приєдналася до вітань та побажань на адресу фахівців. 

Голова адміністрації Центрального району Олександр Береза поділився власними спогадами, як під час навчання в школі, що розташована поруч, відвідував тоді ще тільки-но відкриту бібліотеку.

  • Ви робите надзвичайно потрібну справу. Книга виховує особистість, допомагає розібратися в складних життєвих ситуаціях, робить життя цікавішим. Дякую кожному з вас за те,що дбаєте про духовне та культурне виховання городян, - сказав Олександр Береза. 

До відзначення поважної події бібліотека підготувала для містян чимало цікавинок та сюрпризів. Деякі з них вже були презентовані громаді, а сьогодні відбулася прем’єра мультимедійного проєкту “Бібліотека ім. М.Л.Кропивницького - шлях довжиною в 120 років”. Це серія невеликих відео про становлення та розвиток одного з найпотужніших соціокультурних  центрів міста. Автори ідеї - директорка бібліотеки, Заслужений працівник культури України Тетяна Тверда та голова громадської ради бібліотеки, Заслужений журналіст України Інга Хоржевська. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/9_2020/28092020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: