Мапа порталу

Допомогти та захистити: у Миколаєві ефективно працюють над розвитком системи протидії домашньому насильству

14 вересня у Миколаївській міській раді відбулася зустріч з питання розвитку місцевої системи запобігання та протидії домашньому насильству.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко привітав у Миколаєві Людмилу Акімову, муніципального консультанта Фонду Народонаселення ООН України на території Одеської, Херсонської та Миколаївської областей. Сьогодні її візит ознайомчий, а вже завтра у нашому місті відбудеться семінар для відпрацювання плану спільних дій.

За словами пані Людмили, її головна задача - всіляко сприяти впровадженню державної політики в напрямку запобігання та протидії домашньому насильству. 

  • Ми намагатимемось створити документ, який об’єднає зусилля всіх суб’єктів, задіяних в системі, - каже фахівчиня. - У всьому світі спостерігається тенденція до зростання кількості випадків насилля в сім’ї. Значною мірою це пов’язано з пандемією COVID-19. Це серйозне порушення прав людини, злочин, відповідно до українського законодавства. Тому разом маємо докласти всіх зусиль, щоби допомогти та захистити людей. 

Директорка Миколаївського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  Віра Гончарук нагадала, що Миколаїв увійшов до п’ятірки міст-партнерів, відібраних  Фондом Народонаселення ООН в Україні для участі у програмі «Міста, вільні від домашнього насильства» на 2020-2021 роки. Фахівці соціальних служб із Миколаєва вже пройшли один з модулів навчання за програмою та ознайомилися з досвідом іншим міст

  • Миколаїв ефективно працює над створенням спеціалізованих служб підтримки для постраждалих від домашнього насильства. Плануємо відкрити притулок та денний центр надання соціально-психологічної допомоги постраждалим. Крім того, на сьогодні лише Миколаївська та Київська області включені до пілотного проєкту Фонду Народонаселення ООН щодо надання соціальних послуг через мобільні бригади соціально-психологічної допомоги для підтримки учасників АТО та членів їх сімей, - каже Віра Гончарук.  

Під час зустрічі сторони детально обговорили практичні аспекти співпраці.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/9_2020/14092020)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: