Мапа порталу

За останній місяць в Миколаєві стерилізували 400 безпритульних тварин у рамках співпраці з ТОВ «Чотири лапи Україна»

Впродовж чотирьох тижнів представники ТОВ «Чотири лапи Україна» безкоштовно проводили стерилізацію безпритульних собак на базі міського комунального підприємства "Центр захисту тварин". За період роботи в Миколаєві фахівцям вдалося стерилізувати та вакцинувати проти сказу 400 особин.

Про це йшлося сьогодні під час пресконференції Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, директорки ТОВ «Чотири лапи Україна» Олександри Лісчишеної, в.о. КП ЦЗТ Віктора Вінника, голови зоозахисної організації «Фенікс» Олени Бардан.

- Робота тривала з 17 серпня по 10 вересня. У нашій команді працювало 7 спеціалістів: ветеринарні лікарі, ловці, адміністратор, доглядач за безпритульними тваринами, - розповіла Олександра Лісчишена.

Стерилізованим собакам присвоєні особисті ідентифікаційні номери, внесені в базу даних. Після проєкту інформація передається місту. За необхідності в електронній картотеці можна легко знайти дані про тварину: коли вона була стерилізована та вакцинована.

- Проєкт завершився успішно. Ми вдячні, передусім, активним містянам за гуманне ставлення до тварин. Радує, що миколаївці стають більш відповідальними, змінюють свою думку на краще щодо методів відлову. Неабияку підтримку надали зоозахисні організації, зокрема «Фенікс», який координував процес на всіх етапах. - сказала Олександра Лісчишена.

Вона зазначила, що Міжнародний благодійний фонд «FOUR PAWS International» та ТОВ «Чотири лапи Україна» продовжуватиме ефективну співпрацю з нашим містом.

Нагадаємо: у липні 2020 року в Миколаєві розпочато підготовку до відкриття філії стерилізаційної клініки ТОВ «Чотири лапи Україна» на базі КП ММР «ЦЗТ».

З-поміж інших міст України міжнародний фонд обрав саме Миколаїв. Співробітництво стало можливим і в тому числі завдяки прийняттю депутатами Миколаївської міської ради Програми поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

В  результаті у Миколаєві вдасться провести стерилізацію великої кількості тварин за грантові кошти. ТОВ «Чотири лапи Україна» також підписав меморандум з зоозахисною організацією «Фенікс», в рамках якого планується посилити роботу стосовно адопції безпритульних тварин, організації пошуку нових відповідальних власників.

- У нас є ще багато цікавих проєктів, які наразі успішно функціонують в інших містах.  Ми сподіваємося, що реалізуємо їх і тут, у Миколаєві, - резюмувала Олександра Лісчишена.

Про позитивні зміни на КП "Центр захисту тварин" розповів його керівник Віктор Вінник.

- Ми доклали всіх зусиль, щоб центр функціонував стабільно. В січні отримали підприємство із складними фінансовими проблемами. Наразі нам вдалося налагодити його діяльність. За весь період роботи після зміни керівництва підвищено показник ефективності роботи вдвічі, порівнюючи з аналогічним періодом роботи  за 2018 та 2019 рр. Це при тому, що на КП неукомлектовано штат: з 39 штатних одиниць сьогодні працює 20 фахівців.  Великий акцент робимо саме на прилаштуванні тварин, проводимо активну діяльність у соцмережах. Дякуємо ЗМІ за підтримку.  Ми бачимо як нам рухатись вперед, розвиватись та вдосконалюватись.  Дякуємо також всім, хто нас підтримує. Наша злагоджена взаємодія сприяє врегулюванню тварин у місті. - сказав Віктор Вінник.

Мер висловив вдячність ТОВ «Чотири лапи Україна» за плідну співпрацю.

- З міського бюджету не витрачено ані копійки на проєкт. Дякую фахівцям за проведену роботу та досвід, який вони передали працівникам нашого комунального підприємства. Сподіваюсь на те, що ця взаємодія буде продовжуватись в подальшому. - сказав мер.

Користуючись нагодою, Олена Бардан запросила містян на виставку безпородних тварин «Щастя не має породи», де кожен може знайти собі чотирилапого друга. Більш детальну інформацію щодо часу і місця проведення незабаром буде розміщено на сторінці «Фенікс» у соціальних мережах.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: