Мапа порталу

У Миколаєві увічнили пам'ять Заслуженого діяча мистецтв України Миколи Антоновича Кравченка

У Миколаєві увічнили пам’ять Заслуженого діяча мистецтв України, Почесного громадянина Миколаєва, депутата Миколаївської обласної ради трьох скликань, директора Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру (з 1997 до 2017 року) Миколи Антоновича Кравченка. 

На будівлі театру 29 липня урочисто відкрили меморіальну дошку на честь його багаторічного керівника. Чимало містян приєдналися до урочистостей, аби згадати видатного талановитого миколаївця.   

  • За часи керівництва Микола Антонович вивів заклад на європейський рівень.  Він привів театр до перемоги. Ми отримали “академію”, - говорить Заслужений артист України Сергій Лозовенко, актор МАХРДТ. -  Тепер ми розуміємо, що не гірше, ніж в Києві, Парижі та ін. Можемо змагатися з цими артистами.

Під час урочистостей Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич вручив родині Миколи Кравченка відзнаку “Почесний громадянин Миколаєва”

  • Можна багато сказати про Миколу Антоновича, його багатогранну особистість, його визначний внесок у розвиток галузі культури Миколаєва. Сьогодні я тут, щоб від імені Миколаївської міської ради 7 скликання передати документ та орден, який засвідчує звання “Почесний громадянин Миколаєва”. Кожен з нас повинен прожити життя так, щоб нащадки завжди пам’ятали наші справи, - зазначив мер Миколаєва.   

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/7_2020/29072020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: