Мапа порталу

В Миколаєві обрали банк для розміщення кредитних коштів проєкту з реконструкції та розвитку системи централізованого теплопостачання

16 липня в міській раді відбувся фінальний етап конкурсного відбору банківської установи для розміщення кредитних коштів інвестиційного проєкту «UkrainaDH у місті Миколаїв".

Як нагадав віцемер Олександр Омельчук, зазначений проєкт реалізують в рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) щодо впровадження енергоефективних заходів. Його вартість  становить 500 тисяч євро, ще 300 тисяч євро надаються організацією безповоротно - це грантові кошти.

- Проєкт включає три підпроєкти. Це будівництво котелень, нових теплотрас, встановлення індивідуальних теплових пунктів в районі перехрестя Херсонського шосе та вул. Генерала Свиридова. Другий – встановлення ІТП, будівництво нових теплотрас з підключенням до менш завантаженої котельні в районі вул. В.Чорновола, а також винос  підвальної котельні по пр. Центральному, 22 з підключенням будинку до мереж ТЕЦ,- сказав Олександр Омельчук.

12 червня під час сесії міської ради депутати дали згоду на здійснення Миколаївською міською радою місцевого запозичення у 2020 році для фінансування інвестиційного проєкту "DemoUkrainaDH у місті Миколаїв". В рамках виконання ухваленного рішення міської ради було оголошено конкурсний відбір банківської установи для розміщення кредитних коштів інвестиційного проєкту «UkrainaDH у місті Миколаїв".  

- На сайті міської ради було розміщено оголошення щодо прийому пропозицій банківських установ. Також було визначено строк прийому пропозицій. Сьогодні ми вже можемо розглядати заявки, що надійшли. Наша комісія може працювати у разі, якщо є кворум – понад дві третини від її складу. Сьогодні з 7 членів конкурсної комісії відсутній лише Андрій Слободяник, який знаходиться у відрядженні. Відповідно ми можемо ухвалювати рішення, – повідомив заступник міського голови.

На конкурс свої пропозиції подали 3 державні банки: «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк». Члени комісії розкрили конверти з документами.

«Укрексімбанк» запропонував співпрацю на таких умовах. Відкриття поточного рахунку -  0 грн., розрахункове обслуговування поточного рахунку в іноземній валюті - 0 грн., продаж безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України – 0,15% від суми, купівля безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України – 0,2% від суми, переказ коштів в іноземній валюті – 0,25% від суми.

АТ «Ощадбанк» запропонував тарифний пакет «Мій бюджет». Його умови: підключення до тарифу – 50 грн., щомісячне обслуговування – 39 грн., відкриття та закриття рахунку в національній або іноземній валюті – 100 грн., купівля безготівкової валюти за заявкою клієнта до 10 тис.дол. США – 0,5% від суми, до 100 тис.дол. США – 0,4% від суми, до 1 млн. дол. США – 0,35 % від суми.

Умови «Укргазбанку»: відкриття та закриття мультивалютного рахунку – безкоштовно, щомісячне обслуговування мультивалютного рахунку – 50 грн., що нараховуються за наявності дебетових оборотів, купівля та продаж іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України за дорученням клієнта – 0,1% від суми, плата на залишки по рахункам – 7,5% річних в національній валюті та 1% річних в іноземній валюті.

Розглянувши подані документи, конкурсна комісія шляхом голосування обрала найоптимальнішу пропозицію.

- За результатами засідання комісії пропозиція «Укргазбанку» була визначена як найбільш вигідна, - резюмував Олександр Омельчук.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/7_2020/160720)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: