Мапа порталу

У Миколаєві відновлюють і модернізують електротранспорт

КП "Миколаївелектротранс" власними силами модернізує рухомий склад. Як повідомлялось нещодавно на сайті міськради, наразі підприємство капітально ремонтує 5 трамваїв. В тролейбусному депо роботи не менше - там планують реанімувати три тролейбуси, які ще ні разу не виходили на маршрут.

Мова йде про транспортні одиниці, придбані містом у 2015 році. Тоді в трьох з тридцяти тролейбусів виявили серйозні технічні несправності, і донедавна їх використовували як донорів.

- Підприємство своїми силами вирішило повністю відреставрувати тролейбуси. Ми придбали і встановили системи управління, повністю переоснастили низьковольтні контактні підключення тощо. На виході матимемо комплексно відремонтовані машини, - зазначає керівник КП "Миколаївелектротранс" Володимир Євтушенко.

Зважаючи на те, що ремонт від початку і до кінця фахівці підприємства роблять самотужки, він і обходиться порівняно недорого. У той час, як вартість нового сучасного тролейбуса становить кілька мільйонів гривень, капітальний ремонт старіших транспортних засобів коштує в рази дешевше.

- Системи управління мають прийнятну ціну, при цьому вони споживають менше електроенергії. Це суттєва економія. Ми вивчали досвід колег, зокрема наші фахівці побували у Кишиневі, де у такий спосіб оновлюють рухомий склад. На підприємстві працює професійна, кваліфікована бригада із великим досвідом. Тож, робочий процес триває нормально, - каже Володимир Євтушенко.

Оновленим і комфортним стане також пасажирський салон транспортних засобів: там змінюють обшивку й сидіння, встановлюють економне LED-освітлення. Завершити ремонт тролейбусів планують наприкінці червня.

Хід робіт оглянув міський голова Олександр Сєнкевич. Мер провів робочу зустріч з керівником КП "Миколаївелектротранс" Володимиром Євтушенком та поспілкувався з колективом підприємства.

- З моменту будівництва депо тут нічого не відбувалося для покращення матеріально-технічної бази. За останні два роки відчуваються позитивні зміни на підприємстві. Оновлюється рухомий склад, триває активна фаза ремонтів в адміністративних приміщеннях. Відтак, поліпшуються умови праці робітників. 

Керівник міста зазначив, що сьогодні Миколаїв робить ставку саме на екологічні види транспорту - трамваї, тролейбуси, електробуси та активно працює над покращенням сфери перевезень пасажирів, оновленням і збільшенням кількості одиниць громадського транспорту.

- Очікуємо, що буквально днями отримаємо рішення від Міністерства фінансів України, що надасть змогу активізувати процедуру отримання кредиту на придбання 60 тролейбусів, 20 з яких будуть на автономному ходу. Фактично це частина комплексної модернізації транспортної інфраструктури міста. Ми прагнемо, аби миколаївці відчули переваги саме муніципального перевізника, - резюмував Олександр Сєнкевич.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/5_2020/29052020_7)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: