Мапа порталу

КП «Миколаївелектротранс» з нуля відновлює трамваї

КП «Миколаївелектротранс» є стратегічним підприємством міста. Сьогодні, незважаючи на непрості часи, підприємство ремонтує рухомий склад, модернізує інфраструктуру та приводить до ладу адміністративні приміщення.

Зокрема, робота кипить в трамвайному депо. Очільник Миколаєва Олександр Сєнкевич побував тут.

Директор підприємства Володимир Євтушенко, розповів, що  фахівці «Миколаївелектротрансу» капітально ремонтують 5 трамваїв. Роботи чимало, адже деякі вагони доводиться відновлювати фактично з нуля.

- Одному з трамваїв вже понад 30 років. В ньому ми повністю замінюємо салон: обшивку, освітлення, сидіння. Після закінчення всіх робіт ми отримаємо практично новий вагон. Трамвай буде комфортним, безшумним, - сказав Володимир Євтушенко, директор КП «Миколаївелектротранс». – Один новий трамвай коштує біля 25 млн.грн., це ціна п’яти тролейбусів. Капітальний ремонт одного вагону власними силами  коштує біля 300 тис.грн.

На те, щоб капітально відновити одну одиницю рейкового транспорту, йде 2 місяці.

 Треба сказати, що фахівці комунального підприємства не просто замінюють вузли та ремонтують окремі елементи. Вони ще й розробляють новий дизайн.

На КП «Миколаївелектротранс» знають, наскільки непросто  помити трамвай, особливо в умовах, що не зовсім відповідають часу. Щоб зробити цей процес більш якісним та швидким, в депо облаштовують допоміжне приміщення для обслуговування трамваїв. Планується, що роботи завершать вже цього року.  Також Володимир Євтушенко повідомив, що для санітарної обробки вагонів вже придбано спеціалізоване миюче обладнання. 

Крім цього, КП «Миколаївелектротранс» ремонтує переїзди, роблячи їх безшумними, замінює рейкошпальні решітки.

На підприємстві не забувають й про власних співробітників, яких на сьогодні нараховується понад 700 осіб. Крок за кроком ремонтують адміністративні та інші приміщення. Таким чином створюються гідні умови праці людей, які забезпечують пасажирські перевезення в Миколаєві.  

Через введення карантину довелось знизити кількість тролейбусів та трамваїв, що виходять на лінію. Адже значно зменшилась кількість пасажирів. Очікується, що незабаром Уряд зніме обмеження щодо пасажирських перевезень. На підприємстві готові до цього. Коли це станеться, на маршрути відразу вийдуть десятки одиниць електротранспорту.

- Після зняття карантинних обмежень ми готові випустити на маршрути біля 45 трамваїв та 50 тролейбусів, - зазначив Володимир Євтушенко.

Оглянувши трамвайне депо, Олександр Сєнкевич позитивно оцінив перетворення.

- Я періодично відвідую «Миколаївелектротранс», аби поспілкуватися з колективом та побачити зміни. Хочу сказати, я задоволений роботою з оновлення підприємства та відновлення його рухомого складу, - зазначив мер. - Забезпечення пасажирських перевезень є важливим чинником стабільної життєдіяльності Миколаєва.  Тому місто й надалі буде всіляко підтримувати розвиток комунальних підприємств у сфері транспорту.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/5_2020/220520)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: