Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич: місто закупить додаткове медичне обладнання для боротьби з коронавірусом

Міська влада має намір придбати для медичних закладів, які визначені опорними для лікування хворих на коронавірус, додаткове обладнання та засоби індивідуального захисту. Про це 2 квітня під час прямого ефіру в соціальних мережах "Facebook" та "Instagram" розповів мер Олександр Сєнкевич.

Олександр Сєнкевич нагадав, що в березні міська рада виділила для боротьби з коронавірусом 10,5 млн.грн. Ці кошти призначені для, зокрема, придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників, необхідних інструментів та дезінфікуючих засобів, відповідного медичного обладнання. Також депутати для попередження поширення COVID-19 зарезервували в бюджеті ще 27,5 млн.грн. Напрямки використання цих коштів мала визначити бюджетна комісія.

- Сьогодні депутати Миколаївської міської ради збиралися на позачергове засідання бюджетної комісії і погодили виділення бюджетних коштів. Вони мають бути спрямовані на придбання 5 апаратів штучної вентиляції легень, 5 кисневих концентраторів, одного рентгенівський апарат, 3 відеоларингоскопів, 5 ларингоскопів, 2 каталки, 30 дозаторів лікувальних речовин, 10 електровідсмоктувачів рідини з легень, 100 мішків ручної вентиляції легень, 5 систем моніторингу фізіологічних показників пацієнта. Також було запропоновано додатково придбати 1300 костюмів біологічного захисту, водонепроникних медичних фартухів, ізоляційних халатів, 10000 респіраторів, 5000 масок, - поінформував очільник міста.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: