Мапа порталу

Продуктові набори - громадянам, які потребують допомоги

Задля попередження поширення на території України пандемії, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 (зі змінами) “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, на виконання доручень обласної державної адміністрації від 24.03.2020 № 22-д/з, Миколаївського міського голови (пункт 11 протоколу  від 16.03.2020 № 5), позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Миколаєва та з метою забезпечення соціального захисту населення в період карантину департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради розроблені заходи, направлені на допомогу особливим категоріям громадян. 

Міським територіальним центром постійно проводиться робота щодо забезпечення підопічних натуральною допомогою. Ця допомога особливо необхідна під час карантину, бо влада закликає громадян похилого віку не виходити з осель. Підопічні, що знаходяться на обслуговуванні у міському територіальному центрі, а це люди похилого віку, особи з інвалідністю, які потребують догляду, адресної доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності, виконують ці настанови. Тож, соціальні працівники кожного дня відправляються по домівках, де мешкають такі люди.

Допомога у вигляді продуктів харчування наразі особливо важлива. До цієї доброї справи долучилися небайдужі миколаївці, що об’єдналися у бізнес-платформу «МрійДій». Підприємці міста включилися у благодійну естафету – передачу до складу міського територіального центру продуктів харчування. Сформовані сто наборів: олія, молоко, ковбасні вироби, чай, печиво, крупа, цукор, сіль, консерви, спеції. Сьогодні соціальні працівники доставлять ці набори підопічним, які найбільше їх потребують.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко відзначає, що, відгукнувшись на заклик міського голови Олександра Сєнкевича, підприємці вирішили підтримати миколаївців, яким необхідна допомога. Наразі готуються ще набори та є надія, що до доброї справи долучаться ще більше миколаївців. Слід зазначити, що окрім одиноких пенсіонерів, допомоги потребують і громадяни з числа малозахищених верств населення. Міська влада саме працює над питанням щодо можливості підтримати таких людей.

Департамент праці та соціального захисту населення міськради

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/3_2020/31032020_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: