Мапа порталу

Олександр Сєнкевич провів ряд робочих зустрічей у Києві щодо отримання кредиту на придбання 50 автобусів, 60 тролейбусів та реалізації проєкту з енергомодернізації

У понеділок, 17 лютого, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів ряд робочих зустрічей у Києві щодо важливих проєктів, які місто планує реалізувати разом з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку

Про це мер повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

- Сьогодні передали всі необхідні документи до Міністерства фінансів щодо отримання кредиту на придбання 50 автобусів, 60 тролейбусів (20 з яких на автономному ходу) та проєкту з енергомодернізації міста. Після цього сихронізували всі дії з Міністерством інфраструктури, де заручилися підтримкою в питанні придбання пасажирського транспорту для міста. Щодо нових автобусів — чекаємо найближчим часом на візит до Миколаєва технічних спеціалістів. Нагадаю, що міська влада розраховує отримати кредит Європейського банку реконструкції та розвитку на придбання тролейбусів. У разі безперебійної роботи Миколаів має шанси отримати перші тролейбуси вже цієї осені. Крім того, з Європейським інвестиційним банком розробляємо проєкт на придбання ще 50 автобусів на кшталт «зелених», які вже курсують містом. Перша постача планується на літо, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Як повідомлялось раніше на сайті міськради, за сприятливих обставин з початку червня 2020 року почнеться процедура закупівлі цих автобусів, а закупівлю тролейбусів слід очікувати на кінець літа. Тобто вже на початок осені місто може отримати перші з 60 тролейбусів.

Як відомо, за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича та підтримки депутатського корпусу навесні 2019 року Миколаїв отримав 23 сучасних автобуси. Новенькі "зелені" курсують за маршрутами в Корабельний район, у Тернівку та Ракетне Урочище. Сучасний транспорт оснащений двигунами, що відповідають екологічному стандарту Євро 5. Передбачений заїзд для людей з обмеженими можливостями, є кондиціонер та GPS-трекери, камери відеоспостереження, система оповіщення з табло.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/2_2020/17022020_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: