Мапа порталу

За сприятливих обставин Миколаїв отримає перші з 50 автобусів та 60 тролейбусів у 2020 році

У вівторок, 28 січня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, директор департаменту фінансів Віра Святелик, директор КП «Миколаївпастранс» Олексій Ушаков та радник міського голови з питань міжнародних банківських інституцій Андрій Волков провели ряд робочих зустрічей у Києві.

Про це мер повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

- Перша зустріч відбулась в Міністерстві інфраструктури України, під головуванням заступника міністра Наталії Форсюк де обговорили проблемні питання щодо проекту, який реалізуємо разом з Європейським інвестиційним банком з купівлі 50 нових низькополих автобусів типу тих, які вже курсують по Миколаєву (так звані «зелені автобуси»). Розробили дорожню карту реалізації проекту. Якщо не виникне форс-мажорних обставин з усіх сторін, то з початку червня почнемо процедуру закупівлі цих автобусів, - повідомив міський голова.

Також Олександр Сєнкевич провів зустріч з представником Європейського банку реконструкції та розвитку, який курує проекти муніципального сектору, Денисом Гайовим. З ЄБРР вони обговорили проект щодо закупівлі 60 тролейбусів (40 звичайних низькополих та 20 на автономному ходу).

- Розглянули отримані від Антимонопольного комітету документи та запланували наступні дії зі сторони миколаївської міської влади, почавши формувати пакет документів для тендерної документації. Якщо все буде добре, то можемо очікувати закупівлю на кінець літа. Тобто на початок осені вже почнемо отримувати перші тролейбуси. Сподіваюсь, що ніякі чинники не завадять реалізації цих проектів, адже вони націлені на покращення якості пасажирських перевезень в Миколаєві, - зазначив мер.

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/1_2020/29012020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: