Мапа порталу

Вічнозелені самшити, понад 100 кущів хризантем, ковані ліхтарі та 1,5 тис. кв. м тротуарної плитки: в Миколаєві реконструювали ще один сквер

В Миколаєві з’явилась ще одна реконструйована зелена зона. Цього разу нове життя отримав сквер ім. М. Александрова. Щоб його привести до ладу, з міського бюджету виділили майже 2,8 млн.грн.

Відремонтований сквер відкрили сьогодні, 22 листопада. Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розповів, що до цього зелена зона виглядала не найкращим чином. На прохання громадськості було вирішено перетворити її на по-справжньому затишне місце для відпочинку.

Департамент ЖКГ оголосив тендер, переможець якого виконав роботи у найкоротші терміни. Тож тепер там в комфортних умовах зможуть відпочивати не тільки місцеві мешканці, але й студенти НУК ім. адмірала Макарова, які вчаться неподалік.

- Хочу подякувати депутатам, які підтримують такі ініціативи, департаменту ЖКГ та підряднику, який швидко і якісно виконав роботи,  - зазначив очільник міста.

Олександр Сєнкевич висловив надію, що миколаївці будуть берегти майно всієї громади.

Відповідно до рішення міської влади підрядник провів обрізку дерев, зніс аварійні дерева, завіз чорнозем, висадив вічнозелені самшити, понад 100 кущів хризантем, багаторічні цибулинні рослини, які своїм цвітінням будуть прикрашати сквер від весни до осені.   Крім того, там було змонтувано систему поливу, вимощено 1,5 тис. кв. м тротуарної плитки, встановлено ковані ліхтарі, лавки в стилі лофт.

Керівник департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв розповів, що цього року в Миколаєві було приведено до ладу 5 зелених зон. А за тиждень ремонтні роботи мають завершитися на ще одному об’єкті – так званому еко-бульварі. Цей проєкт реалізують в рамках програми «Громадський бюджет Миколаєва».

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, місто працює й над перетворенням великих зелених зон. Так, наразі розробляється проект реконструкції парку «Перемоги» та парку «Миколаївський». 

Відзначимо, що сквер ім. М.Александрова  названо на честь відомого мешканця нашого міста – Михайла Александрова, який багато років очолював Миколаївський кораблебудівний інститут. Саме за його керівництва було побудовано нові приміщення та гуртожиток цього вищого навчального закладу. За своє життя Михайло Александров зробив вагомий внесок у розвиток МКІ та кораблебудівної науки в цілому. 

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/11_2019/221119)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: