Мапа порталу

У Миколаєві відкрили меморіальну дошку Миколі Гуцаленку, який загинув під час проведення антитерористичної операції

Сьогодні, 9 жовтня, в Миколаєві відкрили пам’ятну дошку Миколі Гуцаленку, який у складі 79 десантно-штурмової бригади брав участь в АТО і мужньо захищав нашу державу. Меморіальна дошка з’явилась на будівлі Миколаївського вищого училища фізичної культури, де з 2005 р. по 2009 р. навчався Герой.

Микола Гуцаленко навчався на відділенні веслування та каное, він неодноразово ставав переможцем чемпіонатів України, був призером міжнародних змагань. Після закінчення училища вступив до Миколаївського національного університету кораблебудування  ім. адмірала Макарова. Отримавши вищу освіту, Микола Гуцаленко вступив до лав Збройних Сил України. Він був кадровим військовослужбовцем, і у складі  79 десантно-штурмової бригади брав участь у найзапекліших боях, що точилися на сході нашої держави. Зокрема, захищав Донецький аеропорт.

Останній бій Героя відбувся 23 лютого 2017 року біля села Водяне Донецької області, де він отримав смертельне поранення.

Щоб вшанувати пам’ять воїна, на подвір’ї учбового закладу зібралися його рідні, друзі, бойові побратими, викладачі, а також студенти училища. В церемонії відкриття меморіальної дошки також взяли участь міський голова Олександр Сєнкевич, його заступник Юрій Степанець, депутат міської ради В’ячеслав Карцев.

- Він був чудовою людиною, яка віддала за Батьківщину найбільш цінне – своє життя, - сказав Віталій Шарата, бойовий побратим Миколи Гуцаленка.

А тренер Героя Олександр Федоренко розповів, що Микола Гуцаленко відрізнявся надзвичайною цілеспрямованістю, вмінням досягати поставленої мети.

- Я пишаюсь тим, що в нашому училищі навчався герой-десантник Микола Гуцаленко, - сказав Олександр Федоренко.

А Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що країна має пам’ятати своїх мужніх захисників.

- Микола Гуцаленко воював за свою Батьківщину. І завдяки таким воїнам, як він, ми маємо можливість жити в мирному Миколаєві. Всі ми повинні пам’ятати про його Подвиг! – сказав Олександр Сєнкевич. 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/091019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: