Мапа порталу

У Миколаєві для боротьби з амброзією будуть використовувати бішофіт

Сьогодні, 12 серпня, під час апаратної наради, яку провів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, директор департаменту міського голови Юлія Литвинова порушила питання боротьби з амброзією.

За її словами, дана проблема - досить актуальна, підтвердженням чому є численні звернення городян.

Директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв поінформував, що для боротьби з амброзією в Миколаєві будуть використовувати засіб бішофіт.

- На цьому тижні повинна бути поставка 2 тонн засобу бішофіт. Є підрядна організація, яка буде займатися його розпиленням, визначені локації, на яких це буде відбуватися, - сказав Сергій Коренєв. - Крім цього, одним з дієвих методів є постійний покіс, видалення з коренем алергенної рослини. На закріпленій за нами території ми намагаємося займатися цією роботою. Але важливо, щоб це робили по всій території міста.

Варто зазначити, що відповідно до діючих правил боротися з амброзією повинні не тільки служби міста. Це стосується інших установ і організацій, а також жителів Миколаєва. Вони повинні стежити за прилеглою територією і при появі амброзії - боротися з нею.

Районні адміністрації проводять обстеження території міста. У разі виявлення алергенних бур'янів на закріплених за установами та організаціями територіях звертаються з проханням ліквідувати небезпечну рослину. На жаль, далеко не завжди такий заклик залишається почутим. Що посилює проблему. Тому порушників доводиться штрафувати. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/8_2019/120819)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: