Мапа порталу

Дитячий садок №75 закривають через аварійний стан будівлі. На час проведення капітального ремонту дітей переведуть до інших дошкільних навчальних закладів, - рішення комісії ТЕБ та НС міської ради

Дитячий садок №75 "Волошка", розташований за адресою 3 Лінія 17-а, закривається через аварійний стан будівлі. На час проведення капітального ремонту дітей переведуть до інших дошкільних навчальних закладів. Таке рішення сьогодні, 14 червня, прийняли члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Миколаєва.

Двоповерхове приміщення, розраховане на 140 місць, було побудоване у 1965 році. Капітальний ремонт не здійснювався з дати його заснування. У жовтні 2018 року по периметру будівлі на зовнішніх та внутрішніх несучих стінах виявили тріщини. Управлінням освіти міської ради було створено робочу групу для обстеження будівлі та підготовки відповідних висновків. Дітей тимчасово перевели до інших груп у приміщення, придатні для відвідування.

4 червня сумісно з представниками НДЦ “Центр будівельних конструкцій”, ТОВ “Інпроектбуд” та управлінням капітального будівництва було проведено чергове обстеження будівлі ДНЗ, за результатами якого виявлено нові пошкодження. Так, між плитами міжповерхового перекриття з’явилися тріщини в частині будівлі, де наразі перебувають діти. З метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації, комісія прийняла рішення призупинити освітній процес у дитячому садку №75 та повністю закрити його на час проведення капітального ремонту.

Представник управління освіти зазначила, що вихованці закладу будуть відвідувати дитсадки, що знаходяться поблизу.  

- Комісія рекомендує терміном до 1 липня звільнити приміщення садочку, оскільки подальша експлуатація будівлі є небезпечною. Управлінням освіти проведена організаційна робота: дітей планують влаштувати за бажанням батьків у ДНЗ №№37, 60, 65, 66, 82,95,127. Працівників дитячого садочку №75 буде працевлаштовано за фахом у інших дошкільних навчальних закладах.

Як стало відомо під час засідання комісії, у минулому році були замовлені проектні роботи на проведення капремонту дитячого садку "Волошка". Наразі проектно-кошторисна документація розроблена. Наступного тижня завершиться експертиза, тож безпосередньо можна буде приступати до ремонтних робіт.

- Загалом у проекті передбачено цілий комплекс капітальних ремонтних робіт. Це не тільки відновлення пошкодженої стіни, а й зміцнення фундаменту будівлі, його гідроізоляція тощо, - резюмував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя.

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/6_2019/14062019_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: