Мапа порталу

Миколаїв отримав 23 сучасних автобуси за рахунок кредитних коштів ВІДЕО

Миколаїв отримав 23 сучасних автобуси за рахунок кредитних коштів, наданих ТОВ "Ексімлізинг". У середу, 21 травня, на Інгульському узвозі відбулася демонстрація комфортного пасажирського транспорту, що пристосований для потреб городян з інвалідністю.

На заході були присутні Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступник міського голови Юрій Андрієнко, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь Ігор Сокол, Радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Кирило Камишев, директор КП «Миколаївпастранс» Олександр Ушаков, депутати Миколаївської міської ради та городяни.

Нагадаємо, що взимку 2019 року мер Миколаєва підписав договір фінансового лізингу,  за умовами якого місто отримало 23 автобуси середньої місткості моделі МАЗ 206086. При цьому Олександр Сєнкевич зазначив, що мета міської влади – створити якісну систему пасажирських перевезень у Миколаєві.

Загальна вартість автотранспорту виробництва Мінського автомобільного заводу становить 73 млн грн. Місто купує їх на виплат, до того ж за умовами договору уряд Республіки Білорусь компенсує половину лізингових відсотків.

Курсуватимуть новенькі пасажирські автобуси за маршрутами в Корабельний район,  у Тернівку та Ракетне Урочище. Сучасний транспорт оснащений двигунами, що відповідають екологічному стандарту Євро 5. Передбачений заїзд для людей з обмеженими можливостями, є кондиціонер та GPS-трекери, камери відеоспостереження, система оповіщення з табло.

Як зазначив Миколаївський міський голова, якщо городяни згуртуються заради хорошої справи, вона обов’язково стане реальністю.

-         Сьогодні збуваються маленькі мрії великих миколаївців, - сказав Олександр Сєнкевич.

Під час презентації мер подякував депутатам Миколаївської міської ради, які представляють громаду міста.

-         Ви разом прийняли рішення, завдяки якому у місті покращиться транспортне сполучення та, відповідно, життя городян. Звісно, цих автобусів не вистачить, аби вирішити всі проблеми з перевезеннями. Попереду у нас відповідальна робота з європейськими банківськими інституціями для налагодження роботи електротранспортної інфраструктури. Втім, об’єднавшись, ми все ж зробили такий важливий і непростий перший крок, - сказав керівник міста. - Придбання автобусів стало можливим завдяки, в першу чергу, миколаївцям, які справно платять податки. Ці кошти не депутатські, не міського голови. Це ваші податки, що наповнюють міський бюджет!

Міський голова висловив вдячність за співпрацю представникам компанії «Ексімлізинг» та підкреслив, що конкурс на придбання автотранспорту був прозорий та відкритий.

-         Вдячний Республіці Білорусь за те, що, підтримуючи власного виробника, вони підтримують і нас. Уряд Білорусі компенсує половину відсотків за кредитним договором, щоб ми могли економити власні кошти та користуватися сучасним транспортом, - сказав Олександр Сєнкевич.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь Ігор Сокол востаннє був у Миколаєві два роки тому.

-         Прибувши сьогодні до міста, я помітив зміни, що відбулися за цей час. Завдяки реформі децентралізації Миколаїв, як і інші міста України, має можливість оновлюватися. Сьогодні ми бачимо яскравий приклад співпраці Білорусі та України, яка стала для нашої держави другим за обсягом товарообігу стратегічним партнером. За минулий рік ця сума склала 5,5 млрд доларів, - відзначив Ігор Сокіл.

Представник дипломатичної установи підкреслив, що за поставлену техніку білорусам соромитися не доведеться.

Більше того, мова йде про подальший розвиток економічних, культурно-гуманітарних відносин між Миколаєвом та представниками Білорусії.

За внесок в українсько-білоруські відносини Ігор Сокол вручив меру Миколаєва відзнаку «За дружбу та співробітництво».

Як розповів у коментарі представникам ЗМІ директор КП «Миколаївпастранс» Олексій Ушаков, штат водіїв на даний час укомплектовано. Тариф на проїзд у комфортабельних автобусах становитиме 5 грн, хоча його собівартість, за попередніми розрахунками, на 2 гривні більша. На маршрути транспорт вийде протягом 2-3 тижнів. Підприємство повністю готове до обслуговування та утримання автотранспорту.

До миколаївців під час презентації звернулися депутати Миколаївської міської ради Олена Кісельова, Федір Панченко, Сергій Шульгач, керівник КП «Миколаївелектротранс» Володимир Євтушенко.

По завершенню офіційної презентації всі бажаючі могли здійснити пробний виїзд у новенькому автотранспорті.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/21052019_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: