Мапа порталу

У Миколаєві підписали договір лізингу на придбання нових пасажирських автобусів

У середу, 13 лютого, в мерії відбулося підписання договору про придбання нових пасажирських автобусів на умовах фінансового лізингу. Свої підписи під документом поставили мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, директор КП «Миколаївпастранс» Віктор Бібік і голова ТОВ «Ексімлізінг» Олексій Пєтухов.

За умовами договору нашому місту передадуть 23 автобуса середньої місткості моделі МАЗ 206086. Це сучасна техніка, що зійшла з конвеєра Мінського автозаводу. Вона відповідає всім вимогам часу і безпеки. Автобуси передадуть на баланс КП «Миколаївпастранс».

- Сьогодні важлива подія - вперше в історії міста ми підписуємо договір фінансового лізингу. Щоб зробити це, ми пройшли важкий шлях. Нагадаю, що був проведений відкритий конкурс на надання послуг лізингу. За його результатами було обрано компанію «Ексімлізінг». Крім того, ми так само публічно обрали підприємство-постачальника техніки, - сказав Олександр Сєнкевич. - Після підписання договору ми повинні пройти певні процедури, по завершенню яких місто отримає 23 нових автобуса середньої місткості.

За словами мера Миколаєва, нова техніка надійде на базу «Миколаївпастранс» через місяць. 

Олексій Пєтухов зазначив, що ТОВ «Ексімлізінг» - це компанія, яка була заснована державною фінансовою установою - «Укрексімбанк». Це наклало відбиток на терміни отримання необхідних погоджень.

- Ми зарегульовані так само, як і ви. Тому після прийняття рішення щодо визначення компанії-лізингодавця ми повинні були дотримати певні внутрішні процедури: узгодження кредитного комітету, а також узгодження фінансування від банку. Фінансовий лізинг - дуже зручний інструмент. Місто отримає вже зареєстровані і застраховані автобуси, - зазначив Олексій Пєтухов. - Після підписання документів ми отримаємо аванс, відправимо його постачальнику. Коли техніка буде готова, її перевірять представники нашої компанії і вашого підприємства. Якщо не буде зауважень, їх передадуть в користування. І тільки через місяць після цього почнуться лізингові платежі.

Віктор Бібік розкрив технічні характеристики автобусів. Так, їх довжина становить 9 м, техніку буде розганяти сучасний двигун Mercedes, який відповідає екологічному стандарту Євро 5. Важливо, що автобуси пристосовані під перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, вони будуть обладнані GPS трекера.

Директор КП «Миколаївпастранс» розповів і про те, скільки коштуватиме проїзд. За його словами, городянам і гостям за це доведеться заплатити 5 грн.

А керівник Миколаївської філії «Укрексімбанку» Олександр Сухомлінов підкреслив, що місто і компанія «Ексімлізінг» відпрацювали досить складну операцію оформлення фінансового лізингу. І налагоджений механізм можна буде використовувати для реалізації інших важливих проектів.

- Перед містом відкриваються великі можливості, - констатував Олександр Сухомлінов.

Як зазначив Олександр Сєнкевич, міська влада не має наміру обмежуватися цими 23 автобусами. У планах - створити високоякісну систему пасажирських перевезеннях, засновану на сучасному муніципальному транспорті.

- Нас чекає важка робота з відродження муніципального транспорту. Ці 23 автобуса, звичайно, поліпшать ситуацію з пасажирськими перевезеннями. Але цього не достатньо. Тому ми й надалі працюватимемо над оновленням пасажирського транспорту, - сказав Миколаївський міський голова. - У нас є стратегічний план дій. Ми ще працюємо з Європейським інвестиційним банком для відкриття кредитної лінії, необхідної для закупівлі додаткових одиниць пасажирського техніки.

Відзначимо, що на даний момент КП «Миколаївпастранс» шукає нових співробітників. З питань працевлаштування на підприємстві слід звертатися за тел. 050 768 04 83.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/2_2019/130219)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: