Мапа порталу

У Миколаєві запускають пілотний проект автоматичної відеофіксації порушень Правил дорожнього руху

У Миколаєві запускають пілотний проект автоматичної відеофіксації порушень Правил дорожнього руху в рамках розвитку системи міського відеоспостереження «Безпечне місто».

Тестовий комплекс фіксації порушень «Каскад» від виробника ТОВ «Українські системні інновації» найближчим часом запрацює на одній з найбільш аварійно небезпечних ділянок міських магістралей - проспекті Центральному, перетин з вулицею Шосейною.

Деталі співпраці з представниками виробника обговорив у вівторок, 7 травня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. У зустрічі взяли участь керівник комунального підприємства «Міський інформаційно-обчислювальний центр» Євгеній Богаченко та начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Дмитро Канарський.

Як повідомив Євгеній Богаченко, обладнання призначене для автоматичної фото- та відеофіксації проїзду транспортних засобів у зоні контролю, вимірювання швидкості руху автівок, розпізнавання номерних знаків та фіксації подій з ознаками порушень Правил дорожнього руху. За попередньою домовленістю з фахівцями комплекс відеофіксації працюватиме не менше місяця.

- У нас було звернення від патрульної поліції щодо встановлення такого обладнання саме на розі проспекту Центрального та вулиці Шосейної. Ми отримаємо реальні дані з цієї аварійної ділянки: інтенсивність руху та кількість порушників. Місто матиме доступ до всього масиву оброблених даних, - розповів директор «Міського інформаційно-обчислювального центру».

При цьому він додав, що мав можливість ознайомитися з роботою системи безпосередньо в польових умовах. Результатом задоволений, адже якість обладнання не викликала жодних нарікань. На високому рівні й потужні можливості аналізу даних.

Технічний директор ТОВ «Українські системні інновації» Леонід Пеньок розповів, що пілотні проекти вже були реалізовані в Києві та Одесі. Незабаром 20 таких комплексів будуть встановлені на вулицях столиці та фіксуватимуть порушення Правил дорожнього руху.

Цікаво, що вимірювання швидкості руху транспортних засобів відбувається одразу за двома незалежними каналами – відео та радарним, що мінімізує можливість оскарження даних комплексу «Каскад» в суді.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, безпека дорожнього руху – гостре питання для Миколаєва, тож міська влада над цим системно працює. У місті є аварійно небезпечні ділянки, де постійно стаються аварії та страждають люди. Основна причина – перевищення швидкості. Тому система автоматичної відеофіксації порушень, а в подальшому й застосування штрафних санкцій буде позитивним кроком для підвищення безпеки миколаївців.

Для інформації: 

Комплексна автоматизована система контролю автомобільних доріг (КАСКАД) - це інтелектуальна система, яка здатна виявляти дуже широкий спектр порушень:

  • порушення швидкісного режиму руху;
  • контроль проїзду по смузі громадського транспорту;
  • порушення правил проїзду перехресть і проїзд на червоний сигнал світлофора;
  • виїзд на смугу зустрічного руху;
  • порушення правил рядності і дорожньої розмітки;
  • порушення правил паркування;
  • поліцейське панорамне відеоспостереження;
  • ненадання переваги пішоходу на пішоходному переході.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/07052019)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: